Hirdetés

Vaporware 2000: jövőre veletek ugyanitt!

Wired News, szokásához híven, olvasói szavazatok alapján, idén is összeállított egy tízes listát azon termékekből, amelyek idén (sem) lettek termékek, azaz a bejelentések füstjében elveszett a láng, vagy valami ilyesmi.

Nem kerülhetett fel a listára, többek közt és többek kívánsága ellenére, pl. a Netscape 6-os kiadása, mert bár késett eleget, de nem eleget, már a Vaporware díjak felől közelítve a dolgot, mert végül csak megjelent. Szintén nem kapott nominációt a Sony Playstation 2-es holmija, mert van, csak nehéz nyakon csípni.. (többen látni vélték tesztlaborunkban, de ezt megintmások nem erősítették meg)

Ugyan felkerült a listára, de nem jutott be az első tízbe az Y2K bug, mert valahogy el lett felejtve, pedig mi is hidegélelemmel készültünk rá, pont egy éve, és még ma is kallódik valahol a szerkesztőség polcain pár darab, azóta már lejárt szavatosságú tőkehalmájkonzerv, mindannyiunk legnagyobb örömére..

De nézzük a helyezetteket! A lista utolsó helyét csípte el a Tribes 2., amelyről az a hír járja, még mindig, hogy lesz, csak épp késik kicsit. Eddig másfél évet, de "coming soon(er or later.. :)". Szintén így van ezzel a web pad-ek legújabb(?) generációja, a wireless, mert ki tudja, mikor lesz.., illetve nem mondható el más a Bluetooth technológiáról, illetve az azt használó eszközökről sem, mert azok is úgy vannak, hogy nincsenek. Igen, mi is emlékszünk az Ericsson mindenhol propagált fejbeszélőjére, ami már blue lett volna, meg tooth is, csak épp ők felejthették el. Övék amúgy a 9. és a 8. hely.

Hasonló sorsra jutott a Silicon Film új, elektronikus film szabványa is, amely a 35mm-es filmekre szeretne (még mindig..?) alternatíva lenni. Ha ezt egyelőre nem is tudja teljesíteni, mindenesetre egy 7. helyet magáénak tudhat.

A következő két helyet már cseppet populárisabb "termékek" foglalják el, mégpedig a Warcraft III., és az Intel Itanium CPU-ja, mely utóbbit a Register elmésen Itanic-ként emlegeti lépten-nyomon. A Warcraft-tel a Blizzard teszi próbára a türelmünket, ezzel szemben az Intel új, 64bit-es procija elvileg már kint van a gyártóknál, és folyik a béta-teszt, mint víz a Dunán, meglássuk.

És máris a 4. helynél, azaz a dobogó előtt vagyunk. Ide a Linux 2.4.-es "nemlétező" kernelét juttatták a szavazók, bár ugye itt (is) csak apró műhibáról hallani, mert lesz kernel, és Torvalds-ból hajlamos is kinézni ezt az ember. Általában lelke rajta.

A dobogó két alacsonyabb fokát két játék foglalja el: a bronzot a Peter Molyneaux nevével fémjelzett Lionhead Studios majdnem játéka, a Black&White, ami már tényleg csak annyira majdnem, hogy az E3-on már igazán fergeteges bemutatót sikerült kanyarítani hozzá, míg az ezüstöt a 3Drealms Duke Nukem Forever című spielje, amely ugyan már vagy három éve készülget, de még mindig van rajta mit polírozni. "Akkor lesz kész, ha kész lesz." - mondják a 3Drealms-esek, és máris meg vagyunk győzve, mindenről.

Végül lebbentsük fel a fátylat az első helyezettről! Bár a fátyol alatt valójában persze semmi sincs, de ez a legfőbb semmi idén a Mac OS X. lett. Minden elismerésünk az Apple-é, szép volt fiúk!

Még annyit, hogy a tavalyi győztes a Microsoft Windows2K-ja lett, úgy tűnik tehát, hogy a Wired fura versenyében az operációs rendszerek előnye napnál világosabb.. :))

Hirdetés