Hirdetés

Van, aki tudja, hogyan kell olimpiát nézni

A világ az olimpia bűvöletében ég. A kijelzőket gyártó cégek forgalma ilyenkor általában megugrik, de egy megjelenítő jellemzően sosem elég, hiszen az esemény alatt párhuzamosan zajlanak a versenyek. Persze ez megszokott dolog, így általában nem okoz gondot, de van, aki nem akar lemaradni semmiről. A fanatizmus pedig elképesztő ötleteket szül, és a gyártók erre még rá is segítenek. A Club 3D egy nagyon aranyos konfigurációt rakott össze az olimpiára, melynek segítségével egyszerre hat különböző versenyszám nézhető. A vállalat ehhez egy Samsung Mu 23WS6 jelzésű kijelzőt használt, mely gyakorlatilag hat darab 23 colos monitort köt egymás mellé. Természetesen mindegyik megjelenítőn Full HD-s tartalom ment, ami manapság már elvárható.

A meghajtáshoz szükséges erőt egy Club 3D Radeon HD 7870 Eyefinity 6 jelzésű VGA biztosította hat darab DisplayPort interfészen keresztül. Természetesen a hat Full HD-s stream dekódolásáért is egyedül az AMD Pitcairn kódnevű grafikus processzor volt felelős. A konfiguráció többi részeleméről nincs adat, de a funkcionalitás szempontjából nincs jelentősége.

Sajnos a hangok esetében már problémás a helyzet. Ugyan az új generációs Eyefinity technológia képes mindegyik kijelzőhöz független nyolccsatornás hangfolyamot rendelni, ám a felhasznált Samsung multimonitor nem rendelkezik hangszóróval, így ebből a szempontból a Club 3D Radeon HD 7870 Eyefinity 6 által elméletben támogatott képességeknek jelentősége nincs. Persze ha a potenciális vásárló készül erre, és hat darab külön megjelenítőt vásárol, amelyek hangszóróval is rendelkeznek, akkor már kihasználható az extra tudás, és mindegyik tartalomhoz a megfelelő hang társítható.

Persze egy ilyen konfiguráció kiépítése nem olcsó. A szükséges PC alapvetően még megfizethető kategória, de a hat kijelzőhöz már komolyan zsebbe kell nyúlni. Mindenesetre a sport iránti szeretet és a fanatizmus határtalan is lehet, így nem lennénk meglepve, ha többen is így néznék az olimpiát. Kellő rajongás mellett akár hat darab 4K-s (akár 4096x2304 pixeles felbontású) megjelenítő is bevethető, hiszen a Club 3D Radeon HD 7870 Eyefinity 6 erre is képes. Persze a tartalom ettől még Full HD-s marad.

Előzmények

Hirdetés