Hirdetés

Változások az új kétmagos AMD processzor körül

Az AMD Kuma kódnéven készülő processzora körül zajló események lassan annyira fordulatosak, hogy már a dél-amerikai szappanoperák rajongói is kiemelt figyelmet fordítanak a folyamatosan szivárgó adatokra. A termék története során kapott hideget és meleget is, sőt egyszer már halálhírét is keltették, amiből később az AMD hivatalos bejelentése feltámasztotta. Korábbi hírünkben már nevéről is lerántottuk a leplet, azonban a legfrissebb információk szerint mégsem így fogják hívni.

Az AMD októberi útitervében most már talán megbízható információk rejtőznek. A kétmagos, Socket AM2+ foglalatba illeszkedő processzor várhatóan 2009 első negyedévében fog napvilágot látni, Athlon X2 7650 és 7750 típusjelzéssel. Előbbi 2,5, míg utóbbi 2,7 GHz-es magórajelen üzemel. Mindkét modell 65 nm-es gyártástechnológiával készül, támogatja a HyperTransport 3.0, Cool’n'Quiet 2.0 technológiákat illetve az SSE4A utasításkészletet. A chipekben 2 MB osztott harmadszintű gyorsítótár kapott helyett, míg az integrált memóriavezérlő a maximum 1066 MHz-es effektív frekvencián működő DDR2 memóriákat kezeli majd.


Engineering Sample változat

A 95 wattos fogyasztásról szóló feltételezés sajnos igaznak bizonyult, úgy tűnik, nem sikerült alacsonyabb mutatókkal felvértezni a végleges terméket. Az AMD minden bizonnyal az Intel Core 2 Duo E7300 és E7400-as processzoroknak kíván konkurenciát teremteni, így az árazás is ezekhez a modellekhez lesz igazítva.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés