Hirdetés

Válságban a Hynix

A mostani lépés úgymond csak hab volt ama bizonyos tortán, a Hynix ugyanis köztudottan már jóideje anyagi gondokkal küzd. Tavaly a dél-koreai állam - egy rendkívül nagyvonalú hitellel - átmenetileg megmentette a céget, mivel ellenkező esetben átkerülhetett volna a konkurens amerikai Micron vállalat tulajdonába.

Mint arról annakidején beszámoltunk, a Hynix a tavalyi évben már befejezte a 0.10 micronos csíkszélességgel készülő 512 Mbites DDR modulok fejlesztési munkáit, ezáltal 40 százalékkal emelheti gyártási kapacitását.

Érdekes módon a tömeges felmondásra pontosan egy nappal azután került sor, hogy nyilvánosságra hozták és bejelentették a Hynix egyik vezetőjének a lemondását. Sang-ho Park eddig az operatív üzleti működésért felelt a Hynixnél és február 26-án "személyes okokból" mondott le. A társelnök, Eui-jei Woo felel a pénzügyekért. Ketten közösen vezették a céget azután, hogy elődjük, Chong-sup Park, aki tavaly a Micronnal való egyesülést támogató, kudarcba fulladt kísérlet után, távozott a posztjáról. Hírek szerint az utóbbi időben egyre több konfliktus alakult ki a két társelnök között a cég irányvonaláról.

Az, hogy az ötven menedzser felmondása és Sang-ho Park lemondása között van-e összefüggés, egyelőre nem ismeretes. A Hynix sorsa azonban ettől függetlenül továbbra is kétséges, sőt, egyre inkább kétségbeejtő...

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés