Hirdetés

Valójában nem csökkent a Radeonok hivatalos ára

Egy félreértés okozza az erről szóló híreket, noha jelentősége az egésznek nincs.

Az elmúlt napon több média is leközölt egy olyan hírt, amely hivatalos árcsökkentésre hivatkozott a Radeonok esetében, ugyanakkor ilyet az AMD nem jelentett be, és a vállalat nem is tud hasonló lépésről. A híresztelés alapját az alábbi blogbejegyzés adhatta, amelyben a vállalat egy gyors összehasonlítást végzett az elérhető VGA-k tekintetében, és a hivatalos ajánlottnál alacsonyabb árakat tüntettek fel az egyes termékekre.


[+]

Valójában a fenti kép leírja, hogy ezeket az árakat a Newegg.com webáruházból vették, egészen pontosan az adott VGA-ra vonatkozó legolcsóbb árat tüntették fel. Ez viszont nem egyenlő a hivatalos árcsökkentéssel, noha jelentősége az egésznek nincs, mert a felhasználók úgy is a megadott árazással juthatnak hozzá a termékekhez.

A különbséget az okozza, hogy a gyártók valójában nem állandó árazással dolgoznak, hanem bizonyos, nagy tételről szóló megrendeléseket olcsóbb darabáron is kínálhatnak, illetve a partnerek raktárkészletének gyorsabb leapasztását is elősegíthetik különböző visszatérítésekkel. Ezáltal lehetséges az, hogy egy webáruházban a termék árcédulája a hivatalos listaár alá kerül. Ettől viszont hivatalosan nem változik még semmi, bár nyilván az érdeklődőket ez nem fogja érdekelni, amíg olcsóbban kapják meg a kiszemelt hardvereket.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Előzmények

Hirdetés