Hirdetés

Valentin-napra béta Radeon Software-t ajándékoz az AMD

Alig pár napja szerezte meg a WHQL aláírást a 17.1.2-es verziószámú (eredetileg) béta csomag, és máris itt van a 17.2.1 számozású Radeon Software. Az új pakk elsősorban két játékra koncentrál, az egyik a For Honor, a másik a Sniper Elite 4, melyek az előző csomaghoz mérten rendre 4 és 5 százalékot gyorsulhatnak, és nem hiányzik a multi GPU-s DX11 profil sem.


[+]

Ezen felül hibajavítások is bekerültek a csomagba, ezek közül az egyik éppen a For Honorral kapcsolatos, amely nem fagy ki több GPU-s rendszereken a játékfuttatás közbeni menüben és teljes képernyőre váltás során. További játékok és szoftverek is szerepelnek a javításokkal kapcsolatos listán (CS:GO, Grid Autosport, Civ VI., DayZ, Windows Media Player, Power DVD), ezek egy része a ReLive-hoz kapcsolódik. Ezenfelül javították a képhibákat, melyek a GCN-es Radeonoknál jelentkeztek DVXA H.264 kódolású videók "tekerésénél", seekelésnél, továbbá a FreeSync automatikus bekapcsolódásával (jobban mondva annak hiányával) kapcsolatos problémát, és az R9 380 sorozatú Radeonok esetlegesen beragadó alacsony memóriaórajelét is orvosolták.

A Radeon Software Crimson Edition 17.2.1-es szoftvercsomag és a hozzá tartozó részletes dokumentáció letölthető az AMD szerveréről.

Megjegyeznénk, hogy a 17.2.1-es verziójú, Crimson Edition ReLive családba sorolt drivercsomag a Windows 10, 8.1 és 7 operációs rendszereket támogatja, és a Radeon HD 7000, 8000 (OEM), valamint az R7 és R9 200, 300, Fury, RX 400, illetve Pro Duo szériás grafikus kártyákhoz és a GCN-es mobil Radeonokhoz telepíthető. Fontos adalék, hogy bizonyos gyártók nem engedélyezik a notebookokhoz tartozó általános terméktámogatást, így az érintett vállalatok termékeinél magához a gyártóhoz kell fordulni frissítésekért. Hasonló módon kell eljárni a Switchable Graphics technológiát használó Intel processzorral szerelt notebookok esetében is. A Windows 7 alatti megbízható működéshez az AMD kiemelten ajánlja, hogy a felhasználó telepítse az operációs rendszerhez tartozó első szervizcsomagot, mely beszerezhető a Microsofttól. A szervizcsomag telepítése nélkül a driver egyes funkcióinak hibátlan működése nem garantált. Ugyanez igaz a Windows 8-ra is, amelyet Windows 8.1-re kell frissíteni. Mindemellett bizonyos újabb hardverek esetében csak 64 bites operációs rendszerre érhető el a támogatás.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés