Hirdetés

Vadonatúj Canon fotóapparátok a piacon

A Canon egy évvel ezelőtt mutatta be az EOS 300D-t – a 6,3 megapixel rögzítésére képes, digitális, tükörreflexes fényképezőgép azóta kategóriájának legkelendőbb modelljévé vált. Az évfordulót termékáradattal "ünnepli" a cég.

A belépő szintű PowerShot A400 digitális fényképezőgép 3,2 millió képpontos érzékelővel, 2,2-szeres optikai zoommal és DIGIC processzorral kínál – a gyártó szerint – pompás képminőséget. Kilencpontos AiAF autofókusz, "intelligens helyzetérzékelő" és tucatnyi fényképezési mód segíti a képek készítését nehezebb fényképezési körülmények között is.

Az A80-a típust váltja az új PowerShot A95. Ebben már ötmillió pixel érzékeli a beeső fényt. Ez az első olyan A sorozatú fényképezőgép, amely képes a FlexiZone AF/AE funkcióra. A főként a PowerShot Pro sorozatra jellemző funkció lehetővé teszi a képkeret autofókusz területeinek "körbelépegetését" és a kívánt téma kiválasztását, amelynek megfelelően végül az automatika az expozíciót súlyozza. Emellett a gyártó nyolc témaautomatika móddal bővítette a készülék lehetőségeit, így az amatőr felhasználó 21 előre beállított fényképezési mód közül választhat.

A 7,1 millió képpontos, kompakt PowerShot S70 digitális fényképezőgépet profiknak és lelkes fotórajongóknak is ajánlja a gyártó. A hasonlóképpen opciógazdag, 5,0 millió képpontos előd PowerShot S60 jellemzőit is magába olvasztó új gépet stílusos, két színárnyalatú (sötét fémszínű és fekete) váza különbözteti meg elődjétől.

A nagy tudású, 7,1 millió képpontos PowerShot G6 (a népszerű PowerShot G5 örököseként) nagymértékben javított képminőséget nyújt – állítja a fejlesztő. Tökéletesebb és gyorsabb lett az f2,0 kezdő fényerejű, 4-szeres zoomobjektív és a képfeldolgozó algoritmus, a gép indításának ideje is közel 30 százalékkal javult.

A Canon bemutatta még az analóg EOS 300X-et, az EOS 300V utódát is. "Számos fotós számára a film marad a választott nyersanyag. Ők is megérdemlik a legújabb és legjobb technológiát" – mondta Mogens Jensen, a Canon Consumer Imaging Europe igazgatója. Hogy még jobban kedvezzenek a fotólaborok sötétjét kedvelőknek, a társaság piacra dobta a 4,7-szeres zoomobjektívvel rendelkező, 35 milliméteres filmre dolgozó Canon Prima Super 180 Date kompakt fényképezőgépet is. A készülék 109,5 x 58,7 x 53,2 milliméteres méreteivel kategóriájának legkisebb kompakt zoomfényképezőgépei közé tartozik.

A társaság bejelentette vakukínálatának új csúcsmodelljét, a Canon Speedlite 580EX-et. A cég legnagyobb teljesítményű rendszervakuja az 550EX-et váltja fel. Az előd modell számos tulajdonságát tökéletesítették, így új vonásokkal javították a digitális EOS tükörreflexes gépek vakueredményeit. E jellegzetességek közé tartozik a színhőmérséklet-adatok áttöltése a fehéregyensúly-kompenzáció optimalizálásához vagy a zoomvaku automatikus beállítása. A vaku feltöltési idejét 25 százalékkal csökkentették.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés