Hirdetés

Útjára engedte játékosoknak szánt házait az AOpen

Nem mindennapi házcsaláddal jelentkezett az Aopen, ezúttal a Nagas nevű, játékosoknak tervezett sorozatával újította meg termékkínálatát. A széria három tagból áll, a tágas G6, a közepes G5 és a kisméretű G3 alkotja. A házakat a jó szellőzés, a bővíthetőség, az egyedi megjelenés és a könnyű szerelhetőség jellemzi. Néhány opcionálisan megrendelhető kiegészítő is kerülhet a fémdobozok mellé, ami teljessé teszi a készletet, például a külsejében hozzájuk passzoló billentyűzet és egér, illetve egy DDR3-as memóriahűtő.

A Nagas G6 a trió csúcsmodellje, ebbe microATX vagy ATX alaplapokat lehet szerelni. Az alsó tápos háznál nem bízták a véletlenre a hűtést, a megfelelő szellőzés érdekében akár hat 120 mm-es ventilátor is beszerelhető, ráadásul az oldallap és a teljes előlap is porszűrős fémráccsal fedett, tehát nem akadályozza semmi a levegő keringését. Összesen kilenc darab 5,25 hüvelykes fiók áll a meghajtók rendelkezésére, amikbe csavar- és szerszámmentesen rakhatók be a háttértárak vagy optikai egységek. A 3,5”-5,25” átalakító és a három bővítőhelyes, 3,5 colos, külön ventilátorral ellátott keret természetesen áthelyezhető, vagy el is távolítható.

AOpen Nagas G6 [+]
AOpen Nagas G6 [+]

A Nagas G6 tetejére, előre kerültek a csatlakozók kivezetései, két USB és egy eSATA port, illetve a hangkimenetek és -bemenetek. Az aljzatok körül egy tárolótálcát is kialakítottak. A gépház felső élén két-két akasztó látható, ahova például az egeret, fülhallgatót lehet felfüggeszteni.

Az AOpen Nagas G6 belseje [+]
Az AOpen Nagas G6 belseje [+]

A G5 előlapja is porszűrő szivacsokkal fedett rácsos, a hátulján pedig ugyanúgy megtalálhatók a folyadékhűtésnek szánt lyukak. Négy darab 120 mm-es ventilátor csavarozható bele. Az előlapjának a tetejére tették a csatlakozópanelt, ami alatt három 5,25”-es bővítőhely található. A Nagas sorozat középső tagja is ATX és microATX méretű alaplapokat tud fogadni.

AOpen Nagas G5 [+]
AOpen Nagas G5 [+]

A legkisebb Nagas ház, a G3 a kevés hellyel rendelkező gémereknek készült, mérete miatt a helytakarékos dobozba microATX vagy Mini-ITX formátumú alaplapot lehet szerelni. Arra azért persze figyeltek, hogy akár a 27 cm hosszúságú profi videokártyák is kényelmesen elférjenek benne. A hőmérséklet megfelelő szinten tartásáról az elejében és hátuljában található, 8 cm-es ventilátorok gondoskodnak, és a tápegység is kívülre került. A meghajtók fogadására egy 5,25-ös és három 3,5-ös fiókja van, az utóbbiakat a winchesterek számára vibrációcsökkentő betétekkel is ellátták.

AOpen Nagas G3 [+]
AOpen Nagas G3 [+]

Az AOpen Nagas házak hamarosan kaphatók lesznek, az áruk azonban egyelőre nem derült ki.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AOpen

Előzmények

Hirdetés