Hirdetés

A Google mérnöke figyelmeztet a rossz minőségű USB Type-C kábelekre

Az USB Type-C csatlakozó terjedésével egyre nagyobb lesz az igény az USB Type-C kábelekre is, hiszen enélkül nem sokra lehet menni az új konnektorral. A jó hír, hogy a választható kábelek listája folyamatosan bővül, de igen rossz hír, hogy ezek minősége nem mindig teljesíti az elvárható minimumot.

Benson Leung, a Google Chromebookokon dolgozó szakember szerint nem minden kábel felel meg a specifikációknak, egészen pontosan némelyik kábel nem használ egyedi ellenállási értéket, amit egyébként a szabvány előír. Emiatt ezekkel a kábelekkel az adott eszköz furán viselkedhet, és ezt senki sem akarja.

Benson Leung a fentiek miatt elkezdte kipróbálni az Amazon webáruházon fellelhető kábeleket, és ezekhez leírja a tapasztalatait és a véleményét. Ezek az alábbi oldalon bárki számára elolvashatók, és talán érdemes számításba venni a leírásokat a vásárlás előtt. Sajnos a beszámolók alapján egyáltalán nem tűnik kedvezőnek az USB Type-C kábelek helyzete, mivel eddig csupán három kábel kapta meg a maximális öt csillagot, miközben Benson Leung eddig összesen 21 darab kábelt vizsgált és értékelt.

Kiszámolható az is, hogy 18 USB Type-C kábel nem üti meg a szabványban leírt követelményeket, ezek csak két csillagot kaptak, és ez az arány egyelőre elképesztően lehangoló.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés