Hirdetés

USB-világvevő a Coding Technologiestől

A Coding Technologies az amszterdami International Broadcasting Conventionön (IBC) fogja bemutatni a Digital Radio Mondiale (DRM) szabványt támogató USB-rádióvevőjét.

A DRM a hosszú-, közép- és rövidhullámú digitális rádiózás új specifikációja. Ezekben a frekvenciatartományokban – ellentétben az ultrarövid- és mikrohullámú sugárzással – a hullámok visszaverődnek a földfelületről, illetve az ionoszféráról, így a Föld görbületét követve több száz vagy ezer kilométeres körzetben foghatók. A digitális technológiának köszönhetően a vétel minősége is jelentősen javulhat.

A vállalat Digital World Traveller névre keresztelt készüléke a számítógép USB-portjára csatlakoztatható, és tápellátását is innen nyeri. A kezelőszoftver révén könnyen megtalálhatók mind a DRM-, mind pedig a hagyományos URH- és amplitudómodulált adások. A világvevő Windows 2000 és XP operációs rendszerekkel működik együtt. Egyelőre részletes specifikáció nem áll rendelkezésre, a készülék az IBC után válik elérhetővé nettó 199 eurós áron. A csomag egy USB-kábelt és egy antennát is magában foglal.

A Coding Technologies fő profilját a telefónia, a műsorszórás és az Internet számára kifejlesztett audiotömörítési eljárások jelentik, a Spectral Band Replicationt például az mp3PRO és az aacPlus is alkalmazza. A vállalat termékei számos nyílt szabványban helyet kaptak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés