Hirdetés

USB-s hibrid tévétunert dob piacra a TerraTec

Az európai televíziózásban mind nagyobb szerepet kap a digitális szórás, így nem meglepő, hogy a tunereket kínáló gyártók az elmúlt időszakban egymás után jelentették be új termékeiket. A DVB-T szabvánnyal kompatibilis (azaz földi szórású adásokat fogó) USB-s vevője után a TerraTec most egy kicsiny hibrid egységet mutatott be.

A Cinergy Hybrid T USB XS analóg és digitális tévéműsorok élvezetét teszi lehetővé a számítógépen, illetve a mellékelt adapterek biztosította S-Video és kompozit videobemenet, valamint sztereó audiobemenet révén videók digitalizálására is felhasználható. Biztosítja a teletext és a DVB-T streammel érkező elektronikus programfüzet (EPG) megtekintését, az előre programozott felvételt és az időben eltolt videózást (time-shifting). Az analóg anyagok rögzítése során szükséges tömörítés szoftveres MPEG-2 kodekkel oldható meg.

A mini tunert USB 2.0 portra kell csatlakoztatni (innen kapja a tápáramot is); kezelését infrás távirányító könnyíti meg. A TerraTec a PowerCinema 4 szoftvert mellékeli a 129 eurós ajánlott áron piacra kerülő készülékhez.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés