Hirdetés

Ízléses processzorhűtő jelent meg a Cougar portfóliójában

Papíron elég korrektnek látszik a készreszerelve 1,16 kilogrammos, széleskörű kompatibilitással rendelkező újdonság.

A német illetőségű Cougar egy elegáns, aszimmetrikus dizájnú CPU-hűtőről rántotta le a leplet, ami az Intel LGA775 után gyakorlatilag az összes konzumer tokozásra felrakható (beleértve az LGA1200-at és LGA1700-at is), az egyedüli kivételt ez alól az AMD Ryzen Threadripper megoldásai képezik. A friss modell Forza 85 néven mutatkozik be, és hat darab (6 mm átmérőjű) hővezető csővel dolgozik, míg a polírozott kontaktfelület nikkelezett rézből készül.


[+]

A csöveket a tetejükön szálcsiszolt fedőlemezt viselő alumínium lamellákhoz forrasztották, amelyekre igény esetén két ventilátort fogathatunk fel a push-pull konfiguráció megvalósításának érdekében, noha a második légkavaróhoz csak a rögzítéshez szükséges füleket mellékelik.

[+]

Az csomag részét képező 120 mm-es, hidrodinamikus csapágyazású szélgép, az MHP120 típusjel birtokosa, percenkénti fordulatszáma pedig 600, illetve 2000 között szabályozható a négytűs vezérlésnek hála. Maximális forgási sebességgel a lapátok óránként 143,53 m³ levegőt képesek megmozgatni (82,48 cfm) 4,24 mm-H2O statikus nyomás, valamint 31,68 dB-es zajterhelés kíséretében. Természetesen a 25 mm vastagságú keret sarkaiban rezgéscsillapító gumibetétek figyelnek, és a motor kupakját fémmel erősítették meg.


[+]

A cakkpakk 1160 grammot nyomó, 160 mm magasra nőtt megoldás áráról ugyan nem szól a fáma, de úgy véljük, nem nyúlunk nagyon mellé, mikor nagyjából 20 000 forintos összeget saccolunk. Említést érdemel még, hogy a termék dobozából a szereléshez elengedhetetlen csavarhúzó is előkerül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés