Hirdetés

A UniIC elkészült az első kínai gyártású DDR4-es memóriamodullal

A specifikációk ugyan nem túlságosan impozánsak, de nem is ez a lényeg.

A Xi'an UniIC Semiconductors – röviden UniIC – leszállította az első olyan DDR4-es memóriamodulját, ami a DRAM chipektől kezdve a nyomatott áramköri lapon át az egyéb komponensekig, 100 százalékosan Kínában készült. Küllemre talán nem valami megkapó a fejlesztés, de a 2400, illetve 2667 MHz-es, 1,2 volton üzemelő, 8 GB-os unbuffered modulok a CL17-es, valamint a CL18-as időzítéseikkel egy induló lépésnek tekinthetők egy jelentős méretű, változatos termékpaletta irányába.


(forrás: baijiahao.baidu.com)

Itt egy kis pontosítás szükséges, ugyanis csak a 2400 MHz-es verzió használ saját memória lapkákat, a 2667 MHz-es variáns egyelőre még az SK-Hynix kínálatából merít, de ez már nem marad így sokáig. Az előbbi 269 jüant kóstál darabonként, ami nagyjából 11 700 forintot jelent; nyilván nem ezzel vinnénk haza az ár/érték bajnokot, de nem szabad elfelejteni, hogy ezek elsősorban nem exportra lettek legyártva.


(forrás: baijiahao.baidu.com)

Látva azt, hogy a kínai állam milyen szorosan összefonódik az IT iparával és milyen pénzeket invesztál ebbe, nem kérdés, hogy az UniIC portfóliója prosperálni fog az elkövetkező két év folyamán, hiszen a cég egy fogaskerék az ország 3-5-2-es vezérelvének gépezetében, ami a külföldi eredetű hardverektől való függés felszámolására törekszik a gyártás teljes spektrumának országhatárokon belül tartásával.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés