Hirdetés

UMC és AMD -- a boldogító igen...

Az AMD és az UMC már korábban is megállapodtak, hogy az AMD processzorok egy részét az UMC gyárában kreálják. Erre azért volt szükség, mert az AMD austini gyára (FAB 25) teljesen mértékben a flash komponensek termelésére áll át (ahhoz képest, hogy micsoda veszteségei vannak az AMD-nek ezen üzletágából az utóbbi időben, ez nekünk, laikusoknak egyelőre kérdéses döntés...), a drezdai FAB30 pedig még csak most fut fel, de amúgy is képtelen egyedül ellátni az AMD processzorok iránti megnövekedett keresletet.

Az UMC tehát egyedül viszi a 0.13 mikronos Barton (Athlon XP) processzorokat, míg Drezda fokozatosan átáll a Claw- és Sledgehammerre. Meg persze a Thoroughbredre, első körben.

A kooperáció azonban nem áll itt meg. Az UMC és az AMD úgy döntött, hogy közösen építenek egy 12 inches, 0.13 mikronos gyárat. Mindettől függetlenül pedig az UMC AMD platformhoz szükséges chipset gyártására adta a fejét (feltehetően Hammer processzorokhoz). Úgy tippeljük, hogy a szűkös kapacitás miatt az AMD referencia-chipsetek (750, 760, 760MP, stb.) lehetnek az alanyok, tehát az AMD tervez, az UMC végez. De mindez időben ki fog derülni...

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés