Hirdetés

Meglévő ultravékony notebookján erősít a Gigabyte

A Gigabyte a Windows 7 startjakor már bejelentett pár mobil gépet az új operációs rendszerrel tálalva, míg a régebb óta kapható termékek esetében lehetőség van a friss szoftver alkalmazására. A vállalat most egy új dokkolóval egészít ki egy ultravékony notebookot, a Booktop M1305-öt.

A nyáron megjelent Booktop M1305 13,3 hüvelykes kijelzőt kapott, melynek natív felbontása 1366x768 pixel. A gép belsejében egy ultraalacsony fogyasztású Intel Core 2 Duo processzor dolgozik a GS45 Express lapkakészlet társaságában. A grafikus megjelenítésért az északi vezérlőhídba integrált Intel GMA 4500MHD mag felel, amely a 4 GB kapacitású rendszermemóriából vonja le a felhasznált tárterületet. Az adattárolásért egy 320 vagy egy 500 GB-os merevlemez felelhet, amelyek SATA felületre csatlakozhatnak.

A notebook kommunikációs lehetőségeiért a 10/100-as Ethernet, a 802.11b/g/n szabvánnyal kompatibilis Wi-Fi és a Bluetooth 2.1+EDR vezérlő felel. A kimeneti interfészek között megtalálható az USB 2.0, az eSATA és a HDMI port, emellett a termék rendelkezik még kártyaolvasóval, ujjlenyomat-olvasóval és 1,3 megapixeles webkamerával.

Az újdonságként bemutatkozó dokkoló nagyobb, hatcellás akkumulátort kapott, mely a Gigabyte állítása szerint hat és fél órára elegendő tápellátást biztosít a Booktop M1305-nek. Ezenkívül a készülék a hangkimenet és a mikrofonbemenet mellett kiegészül hat darab USB 2.0 porttal és egy Gigabit Ethernet vezérlővel. Itt azonban még mindig nincs vége, ugyanis magában rejt egy NVIDIA GeForce GT 220M-et, mely a 48 aktív stream processzort tartalmazó, G96 kódnevű lapkára épül, és 1 GB kapacitású fedélzeti memóriával dolgozik. Természetesen a grafikus vezérlőhöz is tartoznak kimenetek, így a dokkolóról nem maradt le a D-Sub, a DVI és a HDMI port sem.

Az információk szerint a Gigabyte az előtelepített Windows 7-tel ellátott Booktop M1305-öt a fentebb bemutatott dokkolóval fogja szállítani. A csomag áráról egyelőre nem számolt be a gyártó, és az is kérdéses, hogy az új kiegészítő megjelenik-e külön termékként.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés