Hirdetés

Ultravékony notebook AMD belsővel

A tavalyi év talán legnagyobb újítása az Intel Atom processzor és a köré épült netbook volt, melynek sikereit az AMD sem nézhette tétlenül. A kisebbik gyártó azonban egyelőre nem kíván szemtől szembe megmérkőzni az Atommal, inkább egy másféle felhasználási terület felé fordította a figyelmét. Az AMD-nél úgy gondolták, hogy igény van olyan 10 és 13 hüvelyk közötti képátlóval rendelkező, alacsony fogyasztású és vékony notebookra, amely jobban teljesít egy mai netbooknál, viszont megfizethető marad. A HP-val karöltve megteremtették az ötlet megvalósításhoz szükséges feltételeket, ennek az együttműködésnek az eredménye a Pavilion dv2.

HP Pavilion dv2

A 12,1 hüvelykes, LED-es háttérvilágítással ellátott kijelzővel szerelt notebook a Yukon kódnéven fejlesztett platformra épül. Ennek a lelke az új AMD Athlon Neo (MV40) processzor lett, ami 65 nanométeres gyártástechnológiával készül, egy magja 512 kB másodszintű gyorsítótárral, 1600 MHz-es órajellel és 15 wattos fogyasztással rendelkezik. Két Sempron modell is úton van a 200U (1 GHz, 256 kB L2) és a 210U (1,5 GHz, 256 kB L2) személyében, előbbi 8, utóbbi 15 wattos fogyasztással rendelkezik.

HP Pavilion dv2

A Pavilion dv2 egy memóriafoglalattal rendelkezik, amelybe maximum 4 GB-os DDR2-es modul illeszthető. A megjelenítésért az AMD 690T északi hídba integrált Radeon X1250 vezérlő felel, de opcionálisan kiegészíthető egy Radeon HD 3410-es modullal, ami DVI és HDMI kimeneten keresztül már Full HD moziélményt is kínál. Adattárolásra egy maximum 500 GB-os merevlemez áll rendelkezésre, de található benne nyolcszoros DVD-író, webkamera, N-es szabványú Wi-Fi és Bluetooth modul, sőt WWAN felszereltséggel is megvásárolható lesz. A HP Pavilion dv2 várhatóan áprilistól lesz kapható, kialakítástól függően 500-800 dollár körüli áron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés