Hirdetés

Újratervezett vezérlőfelületet kap az ATI Catalyst

A The Inquirer című informatikai bulvárlap szerint az ATI Catalyst meghajtócsomag hamarosan új köntöst kap. A friss dizájn először a szeptember elejére várt végleges 4.9-es verzióban jelenhet meg.

A grafikus interfész, a Catalyst Control Center része lesz egy – az NVIDIA-ra hajazó – oldalsó menü is. A felületről könnyen elérhetők a gyorsbillentyűk, a különböző profilok és alkalmazások beállításai, az automatikus frissítés, valamint a képernyő és a videó vezérlői. Különösen rendszerintegrátorok számára érdekes, hogy a Control Center skinezhető és akár saját logót is elhelyezhetnek rajta, valamint egyéni funkciók is integrálhatók.

A 3D-megjelenítés beállítását az ATI előnézeti képekkel segíti, így például az FSAA vagy az anizotropikus filterezés hatása bekapcsoláskor rögtön szemügyre vehető. Jelentősen megkönnyíti az új kezelőfelület a többmonitoros üzemmódok menedzselését is. Valamennyi fontos beállítás elvégezhető legördülő menükön keresztül, ami főleg a kevésbé rutinos felhasználók számára örömhír.

Az új drivercsomagot kezdetben az R3xx és R4xx chipekre épülő videokártyákkal lehet használni, de később az összes ATI grafikus vezérlőhöz elérhetővé teszik.


Forrás: The Inquirer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés