Hirdetés

DeLOCK és Media-Tech finomságok

A manapság fellelhető rengeteg periféria mellett előfordulhat, hogy a gépünk nem rendelkezik elegendő csatlakozóval, sőt a helyzetet tovább ronthatja, ha az új, 3.0-s USB aljzatból van kevés. Aggodalomra azonban semmi ok, hiszen a DeLOCK főleg a kiegészítők és a bővítőkártyák piacában utazik, így a termékkínálatukban biztos található pár hasznos megoldás.

Az új notebookokra már kerül ugyan a SuperSpeed USB csatlakozóból, de ezek nem olcsóak, és nem is terjedtek még el. A cég 61760-as és 61753-as Express Card adaptereivel viszont rögtön egy, illetve két porttal láthatjuk el a hordozhatú gépünket. A kártyák az NEC vezérlőchipjére épülnek, és természetesen visszafelé is kompatibilisek, tehát a 2.0-s és az 1.1-es eszközök is használhatóak rajta. A két portos kivitelű kártyához egy plusz tápellátást biztosító USB kábelt is mellékel a gyártó.

DeLOCK 61760 és 61753 [+]
DeLOCK 61760 és 61753 [+]

Ha már van 3.0-s USB aljzat, használhatjuk a 61757-es típusszámú átalakítót, amivel SuperSpeed USB portra köthetjük SATA eszközeinket. Az adapternek köszönhetően 3 Gbps-os merevlemezeket, SSD-ket vagy akár optikai meghajtókat kapcsolhatunk a számítógépre, sőt a csatlakoztatott adattárolóról akár bootolni is lehet. A csomagban egy tápegységet is találunk a készülékek energiaellátásának biztosítására.

DeLOCK 61757 [+]
DeLOCK 61757 [+]


A DeLOCK multimédiás termékei között is előkerült néhány újdonság. A 89249-es típusjelzésű PCI Sound Card 7.1 neve máris elmondott szinte mindent. A régebbi, nyolc csatornás hangrendszerrel el nem látott alaplapok képességeinek kibővítésére tökéletes az eszköz, hiszen csak egy PCI sínre van szükség hozzá. Az S/PDIF kimenettel rendelkező termék támogatja a 48 és 44,1 kHz-es mintavételezést felvétel és lejátszás esetében is.

DeLOCK 89249 hangkártya [+]
DeLOCK 89249 hangkártya [+]

A 61744-es jelzéssel ellátott megoldás egy 2.0-s USB csatlakozású tévétuner, amivel digitális földfelszíni sugárzású csatornák, azaz DVB-T adások foghatók, illetve FM tunerének köszönhetően rádiózni is lehet vele. A készülék támogatja az MPEG4-es és a H.264-es formátumokat, a felvételek pedig MPEG2 formátumban készíthetők vele. A szoftverével használható a TimeShift és az EPG funkció is, továbbá időzített felvételekre is lehetőség van. Csomagjában adnak hozzá egy kis antennát és távirányítót is.

DeLOCK 61744 tévétuner
DeLOCK 61744 tévétuner

A DeLOCK mellett a Media-Tech is bemutatta egyik új, érdekes termékét. A SCANLINE MT4090 egy apró, hordozható kézi szkenner, amivel maximum A4-es méretig olvashatók be a dokumentumok vagy képek, akár 600 dpi-s felbontással. A készülék áramellátását két darab AA elem biztosítja, amik nagyjából 200 oldal szkennelését teszik lehetővé.

Media-Tech SCANLINE MT4090
Media-Tech SCANLINE MT4090

A mentések közvetlenül fájlokba történnek, amik microSD kártyára, vagy USB kábelen keresztül a számítógépre rögzíthetők. A SCANLINE-hoz az ABBY Screenshot Reader szoftvert adják, amivel a beolvasott képek egyszerűen, gyorsan Word dokumentumokká konvertálhatók. A szkennelés történhet színesben vagy fekete-fehérben, a megfelelő olvasási sebességet pedig egy lámpa jelzi a felhasználónak. Augusztustól már kapható lesz hazánkban is a készülék, nagyjából 24 000 forintos áron.

Media-Tech SCANLINE MT4090 [+]
Media-Tech SCANLINE MT4090 [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés