Hirdetés

Újdonságok az Intel videovezérlőjében

Meg nem erősített információk szerint az Intel jövő év második negyedévében megjelenő, integrált grafikus vezérlővel rendelkező lapkakészletében debütáló Intel Extreme Graphics 3 GPU jelentősen továbbfejlesztett magra épül. A Grantsdale-G állítólag már rendelkezni fog azzal, az önálló megoldások piacán régóta elérhető szolgáltatással, mely lehetővé teszi két monitor egyidejű használatát.

Emellett a grafikus mag várhatóan támogatni fogja a DirectX 9 részét képező Pixel Shader 2.0-t, hogy problémamentesen megbirkózhasson a Microsoft Longhorn operációs rendszer grafikus felhasználói felületével. A Vertex Shader 2.0 műveletek elvégzése azonban a fő processzorra hárul majd, állítják magukat jól értesültnek mondó források.

Amint az ismert, a Grantsdale-G már kezeli a PCI Express felületre illeszkedő videokártyákat és a DDR2 400/533 memóriamodulokat, valamint az ICH6 déli hídnak köszönhetően 4 SATA meghajtót és 4 PCI Express x1 perifériát támogat, és teljesen átdolgozott hangprocesszorral rendelkezik. Az új megoldás a komoly fejlesztések ellenére sem a játékosok, hanem elsősorban az üzleti felhasználók igényeihez lett szabva.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés