Hirdetés

Újabb VIA KT133A bug!

No, a dolog korántsem olyan vészes, mint a múltkori, 686B South Bridge + SBLive! + Athlon kombó, ami komoly adatvesztéssel járhatott. Itt mindössze arról van szó, hogy egy "warm reset", azaz egy CTRL+ALT+DEL (vagy "Újraindítás a Windows menüben, ami mindössze annyit tud, hogy meghívja ugyanazt a programot a memóriában, amit a CTRL+ALT+DEL hívott anno, akkor még csak DOS létezett) esetén a képernyőnk szép fekete marad, azaz nem kapja meg a jelet az újraindítás után.

Az érintett chipsetek az 1EA0 és 1EA4 jelet cipelők (az utolsó sor első 4 szimbólumai, persze ehhez a hűtőbordát le kell bányásznunk a North Bridge-ről), míg a 2EA1-esek megnyugodhatnak: őket nem érinti a hiba.

Az MSI mellesleg megkezdte az érintett alaplapok ingyenes cseréjét, és emellett a bugos lapok 30%-a egy kisebb mértékű VIO feszültségemeléstől is meggyógyulnak (3.3V -> 3.45V). (az eredeti hírben itt a VIO helyett VCore-t írtak. Eszébe ne jusson senkinek 3.45V-ot adni a procinak, ez utoljára a 486-os idők környékén volt divat, most nincs az a másodperc, amit egy KT133A-ba cuppantható proci túlélne ilyen feszültségen! :D)

  • Kapcsolódó cégek:
  • VIA

Azóta történt

Hirdetés