Hirdetés

Újabb partnerek az ATI oldalán

Érdekes tendenciát figyelhetünk meg: egyre több cég jelenti be, hogy mostantól ATI chipes videokártyákkal fog jelentkezni a piacon. Ezek egy része korábban teljesen ismeretlen volt a 3D területén, csak az alaplapjaikról lehetett hallani.

Az ATI meg pont fordított helyzetben van: újabb videochipek helyett alaplapi chipsetek készítésébe fogott, melyekkel a CeBIT-en már találkozhattunk, és melyeket egyértelműen a videochipek terén (is) rivális nVidia nForce chipsetnek ellenfelének szántak.

A két újabb gyártó a Transcend és a SOYO lesz, mindketten híres cégek az alaplapgyártók között. Azonban egyiküknek sem megy mostanában túlságosan, talán ez indokolja a virágzó videokártya piac kiaknázására irányuló terveiket. Az biztos, hogy ezzel az ATI is jól jár, és persze a két cég is.

A Transcend Radeon 8500LE és 7500 kártyákat fog gyártani. Egyes hírek szerint nemcsak ATI, hanem SiS chipeket is fel fog használni, így könnyen elképzelhető, hogy a Transcend gyártja az első SiS315 kártyákat. A SOYO szintén Radeon 8500 és 7500 kártyákkal fog foglalkozni.

Azóta történt

Hirdetés