Hirdetés

Újabb Leica spekulációk

Első kandidátusunk a Leica X1, amely a legendák szerint 12 megapixeles APS-C CMOS érzékelő köré épül majd. A nem cserélhető optika fix 24 mm-es (azaz ekvivalens 35 mm) gyútávú, valamint F2.8 fényerejű lesz. A váz tetején (szemből nézve) jobb oldalt látható kör alakú kupak a beépített Leica-design vaku akarna lenni (bár inkább egy "lefotosoppolt" filmvisszatekerő mechanika részére emlékeztet). Furcsán és elég rondán hat az igen hangsúlyos markolat, amely azonban nagyobb teljesítményű akkunak adhat otthont.


forrás: Leica Rumors

Nos, hogy mi lesz az X1-ből, s valóban a fentihez hasonló külsőt kap-e, az hamarosan kiderül, de szerintünk van rá esély, hogy a gyártó inkább a napokban bejelentett Panasonic DMC-GF1 gépének hasonmása lesz, s nem APS-C, hanem inkább m4/3 szenzora lesz. Meglátjuk.

Leica M9

Korábban már beszámoltunk netes találgatásokról, melyek a Leica M9 gépét illették. A mostaniak sem térnek el ezektől sokban: FF 36 x 24 mm CCD szenzor, 18.2 MP felbontás, fejlett zajszűrés magas ISO értékek mellett, növelt általános működési sebesség, SD memóriakártya-hely.
Más források szerint azonban a Leica tárgyalásokat folytat a Canonnal, hogy az 5D MkII 21.1 megapixeles érzékelője kerülhessen az M9-be.

Szerintünk nem valószínű, hogy a full frame CMOS/CCD befér a kis M9 vázba, mivel az akkumulátor útban van. Ha mégis, akkor pedig igen komoly peremsötétedéssel kell számolni, mert a bázistávolság túl kicsi.


Leica M8 szétszedve, baloldalt az akkumulátor látható - forrás: dpreview fórumából merítve

Ami biztos, hogy izgalmasan indul a szeptember - a kilencedike pedig már valóban nincs olyan messze. Kiderül, mi(ke)t hoz a bemutató.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Leica

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés