Hirdetés

Újabb könnyű notesz a ThinkPad családban

A Gizmodo értesülései szerint új méretkategóriába lép be a Lenovo ThinkPad X300-as noteszgépével. A kis notebook 13,3 hüvelykes kijelző köré épül, mérete 318 x 231 x 19–23 mm, tömege egy háromcellás lítium-polimer akkuval 1,13 kilogramm, de az optikai meghajtó helyére egy második háromcellás akkut illesztve is csak 1,44 kilogramm.


Forrás: Gizmodo

Az Intel Centrino technológiára, pontosabban a Santa Rosa kódnevű platformra alapozó noteszbe kis üzemfeszültségű, 2 GHz órajelű, 4 MB L2 cache-t tartalmazó, 800 MHz-es rendszerbuszon kommunikáló Core 2 Duo processzor kerül, mely legfeljebb 4 GB memória fölött rendelkezhet. Ezen persze osztozkodnia kell az integrált grafikus vezérlővel, amely a LED-es háttérvilágítású, 1440x900 pixel felbontású monitor meghajtásáról gondoskodik. Érdekes módon a nyilvánosságra került specifikáció szerint az adattárolást a már említett DVD-írón kívül egy 64 GB-os SSD szolgálja, hagyományos merevlemez nem is szerepel a listán, bár lehetséges, hogy lesz azért kevésbé drága, HDD-s konfiguráció is.

Az adatátvitel Gigabit Ethernet porton, Bluetoothon és 802.11n-kompatibilis Wi-Fi interfészen keresztül folyhat, az opciós listán ott lesz a WiMAX és többféle mobilkommunikációs modul is. Nem hiányzik a noteszből a videobeszélgetésekhez szükséges kamera, mikrofon és hangszóró sem. A biztonságot ujjlenyomat-azonosító és TPM chip szavatolja; megtaláljuk az érintőpadon kívül a jól bevált pöcökegeret is; a bővítéshez összesen három belső mini-PCIe aljzat és egy ExpressCard kártyahely vehető igénybe; a GPS navigáció ugyancsak kérhető gyári felszerelésként. Az akku 4 órányi üzemet biztosít, pótakkuval megduplázható ez az idő. A ThinkPad X300 megjelenési ideje és ára egyelőre nem ismert.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés