Hirdetés

Újabb két HD 4890-et készített a Sapphire

A Sapphire két újabb ATI Radeon HD 4890-es kártyával bővítette felsőkategóriás termékeinek választékát. Az első változat a már korábban megismert Vapor-X hűtéssel rendelkezik, amiben egy hőkamrás megoldás igyekszik a lehető leggyorsabban elszállítani a grafikus processzor által termelt hőt. A GPU órajeleit a referenciamodell értékeit követő elődhöz képes 20 MHz-cel megemelték, így az 870 MHz-en jár. A hozzá 256 bites adatbuszon kapcsolódó, 1 GB-nyi GDDR5-ös memórialapkákhoz már bátrabban hozzányúltak, azok effektív 4200 MHz-es órajelen dolgoznak.

SAPPHIRE VAPOR-X HD 4890 1GB GDDR5 PCI-E
SAPPHIRE VAPOR-X HD 4890 1GB GDDR5 PCI-E

A Toxic családba tartozó másik modell az Atomic változat hűtését kapta meg, ami szintén két bővítőhelyet foglal el, ám a grafikus processzor frekvenciáját az 1 GHz-ről 970 MHz-re csökkentették. A szintén 1 GB-nyi GDDR5-ös szabványnak megfelelő fedélzeti memória órajelén nem változtattak, effektív 4200 MHz-es értéken üzemel.

SAPPHIRE TOXIC HD 4890 1GB GDDR5 PCI-E
SAPPHIRE TOXIC HD 4890 1GB GDDR5 PCI-E

A Microsoft DirectX 10.1 és Shader Model 4.1 technológiával kompatibilis grafikus kártyák közül a Vapor-X változat bővelkedik kimenetekben, a dual-link DVI és a D-Sub csatlakozó mellett HDMI és DisplayPort is található, míg az Atomic változaton csak két dual-link DVI és egy tévékimenet kapott helyet. Azt a Sapphire egyelőre nem árulta el, hogy a most bemutatott grafikus kártyákat a meglévő változatok helyére szánják vagy velük együtt kerülnek forgalomba, ezzel is bővítve a felsőkategóriás termékek választékát.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés