Hirdetés

Újabb játékos notebook az Alienware-től

Az Alienware mindig is nagyteljesítményű, játékosoknak szánt gépeiről volt híres. A cég a legújabb M17-es notebookjával sem hazudtolta meg önmagát, hiszen a gépezetbe a jelenleg elérhető legkorszerűbb technológiákat sikerült bepréselni. A 17 hüvelykes kijelzővel rendelkező notebook többféle konfigurációban is megrendelhető. A képernyővel kapcsolatban rögtön választás elé kerül leendő vásárló, ugyanis a rendszer 1440x900 pixeles natív felbontásra képes WXGA+, vagy 1920x1200 képpontos WUXGA megjelenítővel is rendelhető. Itt érdemes aszerint dönteni, hogy mennyire erős belsővel lesz megépítve a gép.

A lapkakészlet szerepét egy Intel PM45 és egy ICH9M-E vezérlőpáros látja el, mely mobil Intel Core 2 Duo, Quad vagy Extreme processzorokat képes fogadni. A választott központi egységhez 2 vagy 4 GB kapacitású, 1066 MHz-es effektív órajelen üzemelő, DDR3 szabványra épülő memóriarendszer párosítható, mely kétcsatornás kiépítésben működik. A grafikus feladatokat egy DirectX 10.1 kompatibilis ATI Mobility Radeon HD 3870 vezérlő látja el. A teljesítményigényes felhasználók azonban meg is duplázhatják a grafikus processzorok számát, hiszen az Alienware a CrossFireX konfiguráció kiépítését is vállalja.

A 12 cellás lítiumion akkumulátorral szerelt notebook 320 vagy 500 GB-os merevlemezzel rendelhető. Előbbi 7200, utóbbi 5400 fordulat/perces paraméterrel rendelkezik, a teljesítmény fokozása céljából a RAID 0 konfiguráció is kiépíthető. Az alapfelszereltségbe tartozó DVD-író természetesen igény esetén Blu-ray-kombóra cserélhető. A termék tartalmaz még numerikus billentyűzetet, három USB 2.0 és egy FireWire portot, Bluetooth 2.1, Gigabit Ethernet és Wi-Fi interfészt, illetve kártyaolvasót és eSATA csatlakozót. Ezenkívül opcionális lehetőség van az ujjlenyomat-olvasó integrálása. Az előtelepített 32 vagy 64 bites verziójú Windows Vista operációs rendszer a Home Premium vagy az Ultimate változatokból kerülhet ki.

Az M17-es notebookot alapkiépítésben 1399 dollár fejében lehet megrendelni, míg a legkomolyabb belsővel rendelkező konfiguráció ára kevéssel 5000 dollár alatt van.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés