Hirdetés

Újabb hírmorzsák a GeForce 6800-ról

A hírek szerint az NVIDIA azért kényszerül eltérő órajelű változatokban piacra dobni GeForce 6800 sorozatú grafikus processzorait, mert a rendkívül bonyolult, 222 millió tranzisztorból álló chipeknek csupán kis hányada képes az Ultra változat számára megállapított 400 MHz-es órajelen üzemelni. A The Inquirer című brit informatikai bulvárlap úgy tudja, hogy az IBM eddig mindössze 10 000 darab hatodik generációs GeForce-ot gyártott az NVIDIA számára, és a megrendelő elégedetlen a kihozatali mutatókkal.

A legújabb hírek szerint az Ultra és a "sima" GeForce 6800 közé pozícionált grafikus processzor nem Pro, hanem GT jelöléssel lát napvilágot. Ezt látszik bizonyítani a Computerbase című német oldalon publikált – állítólagos – NVIDIA-prezentáció is, amely közli a háromféle GeForce 6800 legfontosabb specifikációt. A kártyák ára 499, 399, illetve 299 dollár körül alakul.

Ám hogy a helyzet ne legyen ilyen egyszerű és átlátható, rendkívül korlátozott számban megjelenik egy gyorsabb magsebességen futó NV40 is – állítják magukat jól értesültnek feltüntető források. A GeForce 6800 Ultra Extreme a beszámolók szerint 450 MHz-es órajelen üzemel majd, miközben a GDDR3 memóriachipek sebessége marad 550 MHz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés