Hirdetés

Újabb hibrid VGA-hűtővel jelentkezik az Arctic

Pár évvel ezelőtt tesztlaborunkat is megjárta az Arctic Accelero Hybrid hűtő, mely elsősorban jó hatékonyságával hívta fel magára a figyelmet. A most megjelent Accelero Hybrid III-140 az előd által kitaposott úton megy tovább, azaz a víz és levegő erejét egyesíti a hűtő. A koncepció vízhűtés része a GPU megfelelő hőmérsékletéért felel, mégpedig egy 140 mm-es radiátor, illetve egy folyadékcsapágyas ventilátor kettősének közreműködésével.


[+]

A gyártó állítása szerint utóbbi 300 wattig biztosan képes kellő hűtést biztosítani a grafikus processzornak. A memóriachipek és a tápellátás hűtéséről különálló bordák, illetve egy második, 80 mm-es ventilátor gondoskodik. VRM bordából összesen 7 különféle kialakításút gyártottak le, ugyanakkor ezek csak külön-külön érhetőek el, mivel a hűtőből ennek megfelelően több kiadás készült: R9 290(X), R9-280(X), GTX 780, GTX 770, GTX 980, GTX 980 (Ti), Generic (általános). Itt fontos megjegyezni, hogy a bordákat ragasztás nélkül is fel lehet szerelni a kártyára.


[+]

Végül, de nem utolsó sorban a légkavarók fordulatszáma szoftveresen is szabályozható, ugyanakkor ennek részleteiről egyelőre nem sokat árult el az Arctic. Az Accelero Hybrid III-140 VGA-hűtő árát 120 euróban határozta meg a gyártó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés