Hirdetés

Újabb ház az FSP-től, ezúttal edzett üveggel

A CMT510 megjelenését színes ventilátorokkal dobták fel.

Az FSP nemrég ugrott egy nagy fejest a számítógépházak tengerébe, hogy a klasszikus tápegységek – és megannyi más termékük – mellett ezzel is megpróbálkozzanak. Jelenleg két sorozatot futtatnak, P és CMT jelzéssel, amiben eddig összesen ötféle modell volt elérhető, ezt egészítették ki egy hatodikkal, a miditorony szabványnak megfelelő CMT510. a 491 milliméter mély, 208 milliméter széles és 448 milliméter magas háznak a specialitása a többihez képest, hogy először használnak benne RGB ventilátort és edzett üveg lapokat, utóbbiból rögtön hármat: a gép belsejébe betekintést engedő oldallap mellett az előlap és a másik oldallap is üveg, ez utóbbi kettő viszont a képek alapján jobban sötétített.


[+]

RGB ventilátorból négy darabot kapott gyárilag, ezek mindegyike 120 milliméteres, három darab az előlap mögött, egy pedig a hátoldalon foglal helyet. Ezenkívül már csak egy szabad hely van egy 120 vagy 140 milliméteres ventilátornak a ház tetején. Az említett helyekre természetesen a vízhűtés radiátora is felfogatható, valamint vizes rendszer esetén a kiegészítők felfogatását is megoldották. Természetesen a porszűrőket sem hagyták le, ez jár a tápegységhez és az előlapi ventilátorokhoz is.


[+]

A legfeljebb ATX méretű alaplapot fogadó belső elrendezést alapvetően meghatározza az alsótápos kialakítás, ami a mostani trendeknek megfelelően egy külön alsó rekeszben kapott helyet. Ennek a tetejére felfogatható két darab 2,5"-es adattároló, és további két 2,5"/3,5"-esnek biztosítottak helyet az alaplaptálca hátoldalán. Említést érdemel továbbá, hogy a CPU-hűtőre és a VGA-ra vonatkozó méretkorlát 165 és 400 milliméter.


[+]

Az két USB 3.0-s és szintén két darab 3,5 mm jack aljzatból álló előlapi I/O panel a gépház tetejére került. Ugyanitt találhatók a visszajelző LED-ek, a bekapcsolásra és az RGB világítás változtatására szolgáló gomb. Ezzel kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy nem valódi 16,8 millió színű világításról van szó, hanem a három alapszín különféle variálásáról, fix keveréséről. A rendszer ugyanis nem kompatibilis semmilyen RGB rendszerrel, hanem a gombbal négyféle üzemmód aktiválható: statikus szín (piros, zöld, kék vagy fehér), villogó fehér, a három szín egymás utáni átmenetes váltogatása éles váltással, a három szín egymás utáni átmenetes váltogatása átmenetes váltással, vagy a három szín villogtatása.

Az FSP CMT510 már elérhető, a hivatalos ára 99 dollár, hazánkban pedig 25 000-26 000 forint körül bukkant fel az árlistákban.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés