Hirdetés

Újabb frissítések a processzorpiacon

Az Intel és az AMD az elmúlt hónapok alatt számos processzort dobott piacra, de a termékskála frissítése sosem áll le, így az év második felében egy-egy eddig ismeretlen versenyző kerül bevetésre. Természetesen már mindkét vállalat a következő év legelején érkező, új generációs megoldásokra koncentrál, de ez nem akadályozza meg őket, hogy a kínálatban felmerült réseket gyorsan befoltozzák.

Az Intel egy LGA1156-os tokozású megoldást dob piacra, mely némi vigaszt nyújthat azoknak a felhasználóknak, akik nemrég értesültek az új foglalatok bevezetésről. A Core i7-870S a 45 nm-es gyártástechnológiával készülő Lynnfield lapkára épül, így négy darab Hyper-Threading technológiát is támogató magot alkalmaz, melyek egyenként 256 kB-os L2 és 8 MB-os közös L3 gyorsítótárral rendelkeznek. A kétcsatornás DDR3 memóriavezérlőt tartalmazó CPU várhatóan 2,66 GHz-es órajelen üzemel 133 MHz-es rendszerbusz mellett. A Turbo Boost képességekről sajnos semmilyen adat nem szivárgott ki, a TDP fogyasztás esetében azonban 82 wattos paraméterről számoltak be az OEM partnerek.

Az új Core i7-es processzor a hónap közepétől lesz rendelhető 351 dolláros listaáron.

Az AMD a Phenom II X2 családot pezsdíti fel az 560-as típusjelzésű modellel, mely a cég leggyorsabb kétmagos terméke lesz. A friss versenyző a négymagos Deneb lapka két magjának letiltásával születő Callisto chipet használja, ami 45 nm-es eljárással készül. Az aktív processzormagok 3,3 GHz-en üzemelnek majd, egyenként 512 kB-os L2, valamint 6 MB-os közös L3 gyorsítótár társaságában. A Socket AM3 foglaltba illeszthető termék a 80 wattos TDP fogyasztási osztályba lesz sorolva, továbbá támogatja a DDR2 és a DDR3 szabványú memóriákat.

Az új Phenom II X2 a nyár vége felé, vagy ősszel érkezhet, a listaára várhatóan 100 körül dollár lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés