Hirdetés

Újabb, ezúttal gyorsabb SSD-k érkeztek a Zotac istállójából

Manapság boldog-boldogtalan SSD értékesítésre, gyártásra adja a fejé, és az ezzel foglalkozó nagyobb vállalatok többsége próbál mindent házon belül gyártani, azaz felvásárlásokkal erősíteni pozíciójukat. Ám úgy tűnik, hogy ennek ellenére még mindig jó biznisz NAND Flash lapkákra épülő tárolót piacra dobni külső beszállítók segítségével, ha az első mondatban említett lehetőség nem elérhető. A legfőképpen mini PC-iről és VGA-iról ismert Zotac is ezt az utat választotta, amikor belevágott a számukra új termékkategóriába.


[+]

Első modelljük a 120 GB-os tárkapacitású Speed 120 volt, ami nem kifejezetten sebességéről lett híres, de ezen javítandó a cég most piacra küldi a Premium SSD vonalat. Ez a – szintén – 2,5"-es, 7 mm magas, 6 Gbps-os SATA csatolófelületű széria 240 és 480 GB-os kapacitású modellekből áll, amelyek a Toshiba MLC memóriachipjeire, a Phison S10 vezérlőjére és 256-512 MB DDR3 gyorsítótárra támaszkodnak. A lineáris írási/olvasási teljesítmény papíron 500/520 MB/s, ami jóval combosabb tempó, mint amire a korábbi modell, a Speed 120 képes, de véletlenszerű teljesítményt most nem közölt a gyártó.


[+]

Az élettartammal kapcsolatban a Zotacnál 480 TBW értéket adtak meg, illetve említést érdemel a TRIM, SMART, SmartECC, Dynamic Wear Leveling, Power Failure Protection funkciók megléte. A három év garanciával érkező modellek árával kapcsolatosan nem érkezett információ.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Zotac

Előzmények

Hirdetés