Hirdetés

Új WLAN-telefon a Siemenstől

A Siemens a CeBIT alkalmából számos termékújdonságot mutatott be, amelyek között mind a vezeték nélküli telekommunikációs eszközök, mind a telefónia és az IP-alapú adatátvitel konvergenciájára épülő vállalati megoldások fontos szerepet kaptak. Az egyik új termék az optiPoint WL2 nevű telefon, amellyel vezeték nélküli helyi hálózatokban lehet telefonhívásokat kezdeményezni, illetve fogadni.

Nagyobb kiterjedésű vállalati telephelyeken vagy többemeletes irodaházakban okozhat gondot, ha egy felhasználó WLAN-telefonján beszélgetést folytatva az egyik hozzáférési pont hatósugarából átér egy másikéba. Ilyenkor a hagyományos eljárás szerint az eszköz bejelentkezik az új access pointhoz, amely megújítja IP-címét, esetleg más, a hálózati kommunikációhoz szükséges adatait. A folyamat során a telefonos kapcsolat nem szakad meg, ám késleltetések és – az adatkommunikációval ellentétben ki nem javított – adatvesztés állhat elő, ami szaggatott beszédátvitelben vagy zavaró csúszásokban mutatkozik meg.

A problémát a Siemens a különféle méretű vállalkozásokra szabott HiPath architektúrájával igyekszik megoldani, amelyek a hagyományos VoIP technológia mellett újabban a SIP protokollt is támogatják. A HiPath központok akár 200 WLAN hozzáférési pont működését képesek koordinálni, aminek része az is, hogy átveszik tőlük a WLAN-eszközök adminisztrálásának feladatát. Az egyik access pointtól a másikhoz átjelentkező vezeték nélküli eszközök, például az optiPoint WL2 számára így nem szükséges minden alkalommal új IP-címet kiutalni, ami jelentősen gyorsítva az ún. handovert, a késleltetéseket a 125 ms-os kritikus határ alatt segít tartani.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés