Hirdetés

Új Toshiba SSD sorozat 19 nm-es NAND-okkal

Ugyan idehaza kevésbé elterjedtek a Toshiba SSD-k, de a vállalat a merevlemezek mellett már egy ideje komolyan foglalkozik a NAND flash technológiával, illetve az arra épülő meghajtókkal is. A Toshiba és a SanDisk egy vegyesvállalat formájában fejleszti a NAND chipeket, amiből néhány hónapja már a 19 nm-es MLC lapkákat szállítják a partnereknek.

A gyártás felfutásával a Toshiba előrukkolt legújabb, saját márkanévre hallgató sorozatával, melyek a legújabb NAND flash lapkákra épülnek. A vezérlő személyéréről egyelőre nem sok információ látott napvilágot, de a fotó alapján a Toshiba itt is egy saját megoldást alkalmazott. Az SSD-k 60, 128, 256 és 512 GB kapacitással érkeznek, melyek közül a legnagyobb méretű csak a szabvány 2,5"-os formátumban ölt majd formát, míg az mSATA modellek legnagyobbika 256 GB-os mérettel fog rendelkezni.

A Toshiba által szolgáltatott adatok alapján maximális olvasási sebesség tekintetében 534 MB/s-re számíthatunk, míg a 256 és 512 GB-os modelleknél az írási tempó elérheti a 482 MB/s-ot.

Egyelőre sem a forgalmazás megkezdésének idejéről, sem pedig a pontos árazásról nincs információ.

Azóta történt

Hirdetés