Hirdetés

Új ThinkPadek diákoknak

Az Acer és a Dell után a Lenovo is bejelentette új, leginkább oktatási intézményeknek, diákoknak tervezett noteszgépeit, több Thinkpad és Yoga modell mellett Chromebookot is.

Mostanában tartják a világ két legnagyobb oktatással kapcsolatos technológiai rendezvényét, a FETC-t (Future of Education Technology) és a BETT-et (British Educational Training and Technology), ezért is kapkodnak úgy a cégek az oktatási célú noteszgépek bejelentéseivel. Ebben a sorban jön most a Lenovo, akik egész sor újdonságot leplezett le.

A sort a frissített ThinkPad 11e, illetve annak átforgatható kijelzős testvére, a ThinkPad 11e Yoga nyitja, amelyek Windows 10 és ChromeOS operációs rendszerrel is elérhetőek. Mindkét változat extra strapabíró kivitelt kapott, különböző katonai szintű teszteken mentek keresztül, Gorilla Glass kijelzőburkolatot, illetve a szokásosnál masszívabb billentyűzetet kaptak. Az üzemidő a ChromeOS esetében a 10 órát is eléri, így a töltőt nem is feltétlenül kell elvinni az iskolába.

Lenovo N23 sorozat
Lenovo N23 sorozat [+]

A Lenovo bővítette a már korábban is létező N Chromebook-szériát is, az N23-mal és az N24-gyel. A két gép közül az első normál és Yoga változatban is elérhető, és ez utóbbi ARM processzort kapott, így az androidos Play Áruházból letöltött alkalmazások is jól futnak rajta. A 11,6 hüvelykes gépek strapabíróak, és várhatóan áprilistól lesznek elérhetőek. Még később, 2017 közepe felé jelenhet meg a Microsofttal közösen fejlesztett, N24 nevű másik modell, amely szintén 11,6 colos, átforgatható kijelzővel rendelkezik és még aktív toll is jár hozzá.

Hirdetés