Hirdetés

Új mini-merevlemez multimédiás eszközökbe

A Cornice Storage Element (Cornic SE) nevű meghajtó "súlya" 14,6 gramm, míg tárolókapacitása 1,5 GB. A winchester további előnyei, a rendkívül kis áramfogyasztás, valamint az átlagon felüli rázkódás és ütődés elleni védelem. Az utóbbira példa, hogy az ezzel a winchesterrel ellátott eszközt gond nélkül használhatjuk például kocogás közben, de túlél egy egyméteres magasságból történő zuhanást is. A háttértároló 31 elektronikus alkatrészből és három áramkörből áll.


Forrás: www.golem.de

A Cornice vállalat egyáltalán nem ismeretlen a piacon. A céget két szakember, Curt Bruner és Kevin Magenis alapította 2000 augusztusában, majd maguk köré gyűjtöttek egy mérnökökből álló csapatot és eddig mintegy száz szabadalmat adtak be. A Cornice olyan világhírű vállalatok beszállítója és partnere lett, mint a Maxtor, a Quantum, a Hewlett-Packard, a Seagate, a Western Digital és a Conner.

A Cornice SE rendkívül keresett modell. Ezt támasztja alá, hogy erre a merevlemezre építi a Rio a Nitrus Urban nevű új MP3-lejátszóját, amely 300 dollárért lesz majd kapható. Szeptemberben pedig a Rio Eigen Executive jelenik majd meg, 330 dolláros áron. Mindkét termék maximum 40 órányi zenét tud tárolni, az üzemidejük - a beépített akkumulátornak köszönhetően - 15 óra! A Digitalway pedig egy USB-s tárolóeszközt akar piacra dobni a Cornice SE-re alapozva. E készülék mérete 43,6x84,5x14,8 mm lesz. A Cornice SE után érdeklődik egyébként a Samsung és a Thompson is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés