Új külső merevlemezek a WD-től

A Western Digital új, otthoni felhasználóknak szánt külső meghajtókat dobott piacra My Book néven. A vaskosabb könyvekre emlékeztető házba 3,5 hüvelykes, 7200 rpm fordulatszámon dolgozó merevlemez kerül, ami kis keresési-hozzáférési időket garantál, ugyanakkor külön tápegység használatát feltételezi.


My Book Essential

A termékcsalád két sorozattal debütált. Az Essential széria tagjai 80 és 500 GB közötti kapacitással szolgálnak, és csak USB 2.0 interfésszel rendelkeznek. A Premium sorozat 160–500 GB tárhelyet kínál, és választhatóan USB 2.0 vagy FireWire-400 portra kapcsolható. Mindkét változat előlapján kapott helyet a világító power gomb, mely egyúttal a winchester aktivitását is jelzi. A Premium gombja körül egy második világító gyűrű is látható, mely a merevlemez telítettségét mutatja, háza a másik szériával ellentétben fémből készül.


My Book Premium

Ugyancsak a Premium kiváltsága a biztonsági mentések készítését segítő szoftvermelléklet, valamint a Safe Shutdown funkció, amely azért felel, hogy éppen írás alatt lévő adatok ne sérüljenek a kikapcsolás során. A My Book a számítógép leállításakor maga is kikapcsolódik, és be lehet állítani, hogy bootoláskor automatikusan ismét működésbe lépjen. Az árak a felszereltség és a kapacitás függvényében szóródnak; egy 320 GB-os Essential 250 dollárért, egy 400 GB-os Premium pedig 300 dollárért rendelhető jelenleg az Egyesült Államokban.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés