Hirdetés

Új középkategóriás AMD Radeon érkezik?

A tavaly debütált asztali Radon HD 7000-es palettában mindmáig lyuk tátong a HD 7770 és HD 7850 között. Azzal hogy az AMD eddig nem igazán foglalkozott a rés kitöltésével, gyakorlatilag az NVIDIA malmára hajtotta a vizet. Ennek oka, hogy az említett két 7000-es Radeon között egy relatíve nagy teljesítménybeli különbség van, így ha valaki éppen egy köztes megoldásra vágyik, akkor annak jelenleg csak a konkurencia GTX 650 Ti nevű modellje jöhet szóba.


Háromtagúvá válik a HD 7700-as sorozat?

A pletykák szerint az AMD végre kitölti az űrt, és ehhez nem a már meglévő Cape Verde tuningját, vagy éppen a Pitcairn további butítását fogja alkalmazni. Az új szereplő várhatóan a Bonaire XT kódnevű GPU-ra fog épülni, melyről korábban még az aktuális Southern Islands családot leváltó Sea Island tagjaként lehetett hallani. Túl sok információt egyelőre nem lehet tudni az vadiúj lapka felépítéséről és képességeiről, így többek között azt sem, hogy a HD 7790 grafikus magja esetlegesen már a frissített GCN mikroarchitektúrára fog alapozni, vagy sem. Utóbbi jelenlétéről árulkodhat, hogy az AMD állítólagosan tiltani fogja a gyárilag túlhajtott modellek piacra dobását, hogy azok még véletlenül se férkőzhessenek túl közel a HD 7850-hez.

Az új Radeon első felbukkanása a jövő heti CeBIT-re tehető, mely eseményről lehetőségünkhöz mérten igyekszünk majd testközelből beszámolni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Hirdetés