Hirdetés

Új kompaktok a Sonytól

Konkrétan a Cyber-shot DSC-WX5, a DSC-TX9 és a DSC-T99 gépekről van szó, melyek közül az első kettő a gyártó új, 12,2 MP-es hátulmegvilágított Exmor R CMOS érzékelőjét kapta. A DSC-WX5-ös és DSC-TX9-es modellek rendelkeznek egy úgynevezett Superior Auto móddal, mely főleg rossz fényviszonyok közepette hivatott a fotóst segíteni. A készülék ilyenkor hat képből rakja össze a végeredményt, ennek megfelelően a hagyományoshoz képest többszörös mennyiségű adatból jóval alacsonyabb zajszinttel rendelkező fénykép nyerhető.

A DSC-WX5 optikája négyszeres átfogású, ekvivalens 24 mm-ről indul, és 2,8”-os hagyományos LCD kijelzővel rendelkezik. A DSC-TX9 ezzel szemben 3,5 hüvelykes, érintőképernyőt kapott, az optikája pedig szintén négyszeres átfogású, míg a gyújtótávolsági tartománya kisfilmes értékekben kifejezve 25-100 mm közé esik.

A készülékek rendelkeznek továbbá olyan funkciókkal, mint például a háttér elmosásos mód (imitálva a fényerős optikákkal szerelt full frame fényképezők képi hatását), a 3D Sweep Panorama, a Soft Skin (lágy bőr) mód, valamint az 1080i Full AVCHD mozgókép felvétel.

A DSC-T99 a DSC-TX9-cel osztja meg a testet és az optikát, érintőképernyője azonban csak 3”-es, továbbá a tervezők a rendszert hagyományos, 14 MP-es CCD érzékelővel látták el. A DSC-WX5 319, a DSC-TX9 399, a DSC-T99 pedig 249 euróért lesz kapható szeptember közepétől.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

Hirdetés