Hirdetés

Új képfeldolgozó chip kerül a Philips csúcstévékbe

A P5 processzor dual chip verziójában egy csomó mesterséges intelligenciát használó eljárás van.

Mi is többször írtunk arról, hogy a Philips idén ősszel új OLED televíziókkal lép színre. A vállalat most azt is elárulta, hogy mi az a fegyver, amivel megpróbálják felülmúlni közvetlen vetélytársaikat.

Ez nem más, mint a saját fejlesztésű P5 képfeldolgozó processzor legújabb, úgynevezett dual chip verziója, amelyet kitömtek rengeteg mesterséges intelligencián alapuló képjavító/képmódosító eljárással. A vállalattól kapott információk értelmében az MI Machine Learning Sharpness funkció egyetlen képélesség beállítás helyett lokális élesség javítást alkalmaz úgy, hogy a képkockákon belül különböző beállításokat végez a kép egyes területein, ezzel optimális élességet biztosítva a teljes képen.

Az AI Smart Bit Enhancement 2.0 funkció megoldás arra a problémára, amikor a gyenge forrástartalom sávjainak eltávolításakor elvesznek a részletek. Egy extra AI chip teljesítményének hozzáadásával, a rendszer egy 8 bites videót közel 14 bites pontosságúra képes növelni azokon a területeken, ahol sávozás jelentkezik, ráadásul részletvesztés nélkül, egyenletesebb árnyalatokat eredményezve a kép más területein is.

A továbbfejlesztett MI rendszer a Philips TV-k Perfect Natural Reality technológiájának mesterséges intelligenciával továbbfejlesztett változatát is tartalmazza, amely az új kiemelésérzékelő és javító funkciónak köszönhetően állítólag valósághűbb képet eredményez, méghozzá mélyebb részletekkel, valamint az SDR forrásból származó tartalmakat 30%-kal több természetes élességgel alakítja HDR-szerű képpé.

Az új chipeket használó Philips OLED936 novemberben érkezik Magyarországra, reméljük mihamarább ki tudjuk majd próbálni, hogy lássuk mit is tud élőben.

Előzmények

Hirdetés