Hirdetés

Új játékos noteszgép érkezett a MAINGEAR műhelyéből

Core i7 CPU, RTX 2070 Max-Q GPU, akár 32 GB RAM, 144 Hz-es IPS kijelző, Type-C; néhány fontosabb jellemző az egyedi gépeket építő, amerikai cég legújabb laptopjának specifikációi közül.

Az itthon talán kevésbé ismert, egyedi számítógépekben utazó MAINGEAR útjára indította az Intellel közösen összehozott, játékosoknak szánt és ELEMENT névre keresztelt csúcslaptopját. A mérlegen 1,85 kilogrammot nyomó, 20,5 milliméter vastag notesz burkolata magnéziumötvözetből készült és egy kilencedik generációs Intel Core i7-9750H processzor ketyeg belsejében, egy NVIDIA GeForce RTX 2070 Max-Q GPU és legfeljebb 32 GB-nyi, 2666 MHz-es DDR4 memória társaságában.


[+]

A high-end stigmát tekintve a CPU és GPU erejét ugyan még lehetne egy kicsit fokozni, de azért a jelenlegi konfiguráció sem mondható éppen reumás lajhárnak. Ha ehhez hozzávesszük a 15,6 hüvelykes, keskeny kávával körülhatárolt, 144 Hz-es képfrissítésre képes Full HD IPS panelt, kijelenthetjük, hogy bizonyosan reszponzív rekreációs délutánok várnak ránk a képernyő előtt ücsörögve. A combos rendszer vapor chamber alapokon nyugvó hűtését két ventilátor támogatja meg az alkatrészek elszublimálását elkerülendő.


[+]

Mobilgépeknél gyakran a billentyűzet kapja a legkevesebb szeretetet, de hírünk tárgya egy gombonként címezhető RGB-s világítással megspékelt, halkabb fajta mechanikus megoldást használ (üveg tapipaddal kiegészítve), így egy csipetnyi bizalmat megelőlegezünk neki. Háttértárolót illetően a 2 TB-os kapacitással büszkélkedő, NVMe-s M.2 SSD jelenti a leg-leget, miközben a vezeték nélküli hálózati kapcsolódás feladatát egy Wi-Fi 6-os modul látja el. A notebookot körbejárva három darab USB 3.1 Gen 2 és egy USB Type-C portot, egy 2.0-s HDMI és egy gigabites Ethernet aljzatot, illetve szokásos audio jackeket találhatunk. A csomag részét képezi még egy Windows Hello támogatással rendelkező Intel RealSense webkamera és egy 10 órás üzemidőt ígérő akkumulátor is.


[+]

Minden ELEMENT lapira előre feltelepítik a MAINGEAR NODE szoftvert, amivel a teljesítménymutatókat, a hűtést, valamint a fényeket vezérelhetjük. A MAINGEAR REDLINE performansz és hűtési profilok intelligens módon adagolják a kakaót a vasnak, és nem csupán az applikáción belül érhetők el, de a klaviatúrán helyet kapott, dedikált REDLINE gombbal szintén babrálhatunk velük.


[+]

A tetszetős noteszgép limitált kiadású, mindössze 50 darabos példányszámban készülő variánsa (Black Launch Edition) már hozzáférhető a gyártó webshopján keresztül. Az alapkonfiguráció (16 GB RAM-mal és 1 TB-os Intel 660p SSD-vel) 2200 dolláros árról indul, de az ősz folyamán érkezik a sima verzió (Gun Metal Standard Edition) is, ami már nem fekete köntöst fog viselni és keményvázas hordtáskát sem kapunk hozzá pluszba.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés