Hirdetés

Új Intel multimédiás utasításkészlet mobiltelefonokhoz

Az Intel a hét elején bejelentette Wireless MMX2 technológiáját, amely szándékai szerint jobb képminőséget, gyorsabb videó(de)kódolást és emellett a hardvererőforrások hatékonyabb kihasználását biztosíthatja mobiltelefonok, illetve más hordozható készülékek számára.

Az új multimédiás utasításkészlettel a vállalat arra a ma még épp csak kibontakozóban lévő trendre reagált, amely a mobiltelefonok számára elérhető mind nagyobb sávszélességnek, illetve ezen eszközök egyre fejlettebb képességeinek köszönhetően lehetővé teszi újfajta szolgáltatások bevezetését, például tévéadások vagy videók sugárzását, fejlettebb grafikával rendelkező játékok, alkalmazások használatát. A Wireless MMX2 az Intel ezután megjelenő XScale proceszoraiban lesz elérhető, bár piacra kerülésük pontos dátuma egyelőre nem ismert.

A technológia teljesen kompatibilis a Wireless MMX-szel, és az Integrated Performance Primitives támogatása sem szakad meg, így az Intel ígérete szerint a programozóknak könnyű lesz használatba venniük a friss kiterjesztést.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Előzmények

Hirdetés