Hirdetés

Új hibrid videofeldolgozó chip az AMD-től

Asztali számítógépekben és notebookokban egyaránt használható lesz az AMD legújabb fejlesztése, ami nem más, mint az ATI Theater HD 750-es videofeldolgozó chip. A rá épült tévétunerek – amennyiben a chip minden képességét kihasználják – analóg és digitális műsorok vételére is alkalmasak lesznek. A HD 750-es ismeri a legelterjedtebb szabványokat, így NTSC, PAL/SECAM, ATSC, ClearQAM és DVB-T jelekkel egyaránt elboldogul, ezáltal a világ bármelyik országában felhasználható lesz.

ATI Theater HD 750
ATI Theater HD 750

A chip továbbfejlesztett video- és jelfeldolgozó képességekkel bír, ami biztosítja, hogy a megjelenített kép a lehető legjobb minőségű legyen. A rá épült tunerek többféle kialakításban is megjelennek majd, köztük PCI vagy PCI Express kártyák, USB-s eszközök, és a leginkább notebookokban használatos Mini PCI Express csatolóval rendelkező termékek is lesznek. Az ATI Theater HD 750-es lapka kompatibilis a Microsoft Windows Media Centerrel, de több más szoftvercég termékeivel is használható lesz.

Egy lehetséges Mini PCIe kialakítás
Egy lehetséges Mini PCIe kialakítás

Maga a chip nem rendelkezik hardveres MPEG tömörítési képességgel, de a szoftverek segítségével H.264, AVI, MPEG, WMV és MPEG4 formátumban is fel lehet venni a műsorokat, melyek később tetszés szerint tovább konvertálhatóak. Ebben nyújthat segítséget az AMD Stream Computing technológia, ami egy arra alkalmas grafikus kártya segítségével (Radeon HD 4000 sorozat) jelentősen felgyorsíthatja ezt a műveletet. Az AMD egyelőre nem közölt pontosabb specifikációkat az új chip képességeiről, és a rá épülő termékek megjelenési idejéről sem számoltak be.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Előzmények

Hirdetés