Hirdetés

Új Enermax tápegység

Az Enermax mindig is kiváló tápegységeket gyártott, a megbízhatóság egyik példájának számít a cég termékskálája. Most újabb egységgel lepték meg a világot, mely valódi technikai csemege.

A EG365PX-VE kódnevű termék egybe integrálja a tápegységet és a szünetmentes egységet (UPS) is, méghozzá nem is akárhogyan! Eddig az volt a szokás, hogy egy elemről működő, viszonylag rövid ideig üzemképes külső UPS-t csatolnak a táphoz. Az Enermax újítása teljesen új módszerre épül.

Az integrált UPS ugyanis benzinnel működik (lesz dízel változat is). 1 köbcentis, négyütemű motor hajtja, mely 0.15 LE teljesítményre képes, óránként pedig 15 cl benzint fogyaszt el, melyhez a "naftát" egy 1 dl űrtartalmú tartály biztosítja. Az olajcsere sem probléma, egy sípszó figyelmeztet arra, hogy eljött az ideje a fáradt olaj leengedésének.

A kipufogó gáz sem ártalmas, ugyanis a fejlesztőmérnököknek sikerült megoldaniuk, hogy a levegőbe csupán tiszta széndioxid kerüljön, a többit szűrőrendszer állítja meg, mely ilyen kis mértékben ártalmatlan az emberi szervezetre. Persze hangosabb lesz, mint elemes társai, de ez teljesen mellékes paraméter egy fontos helyzetben.

További előnye, hogy a "tankolás" pár másodperc alatt elvégezhető, nem kell elektromos hálózatról tölteni, és semmilyen gond nincs vele, csupán a 300 működési óra utáni olajcsere. A súlyára azért kíváncsi lennék...

Azóta történt

Hirdetés