Hirdetés

Új AMD-Fujitsu vegyesvállalat

A FASL LLC nevű társaság a termékeit Spansion márkanév alatt fogja forgalmazni és az AMD, illetve a Fujitsu megfelelő részlegeinek összevonásából jött létre. Az AMD szerint a 3 milliárd dollár forgalmú és közel 7 ezer alkalmazottat foglalkoztató cég jelenleg a világ legnagyobb Flash-memória gyártója.

Dr. Bertrand Cambou, az FASL LLC elnök-vezérigazgatója szerint meg akarják szilárdítani piacvezető pozíciójukat, és szeretnék, ha a vállalat neve olyan fogalmakkal párosulna később, mint a felhasználóbarátság, a következő-generációs technológiák, a dizájn és az integrált gyártás.

Toshihiko Ono, az új vegyesvállalat Igazgatótanácsának elnöke és a Fujitsu senior alelnöke szerint nagy pillanat ez mindkét cég életében. A felhasználóknak kívánnak majd megfelelni abban, hogy a FASL LLC termékek az egyes alkalmazók igényeire koncentrálva készülnek.


Forrás: www.amdboard.com

Az új közösvállalat székhelye a kaliforniai Sunnyvale, míg a japán központ Tokióban van. Az AMD 60, a Fujitsu 40 százalékos tulajdonos az új társaságban. Az igazgatótanács tíztagú, hat embert az AMD, míg négyet a Fujitsu delegál a testületbe. Hector Ruiz, az AMD elnök-vezérigazgatója úgy véli: mindkét cég jól jár a vegyesvállalattal, erősíthetik piaci pozícióikat és minden eddiginél gyorsabban reagálhatnak a piaci változásokra, ráadásul adott a kiváló menedzsment is.

Az AMD a "közösbe" adja az austini (Texas) Fab 25 Flash-memória gyártó üzemét, a Sunnyvale-ben található Submicron Development Centre (SDC) nevű kutatási- és fejlesztési központját, valamint több thaiföldi, malájziai és kínai gyárat. A két vállalatnak van már egy közös cége, a Fujitsu AMD Semiconductor Limited, amelynek központja a Japánban lévő Aizu-Wakamatsu-n van.

Előzmények

Hirdetés