Hirdetés

Új Alienware 15/17 notebookok a legújabb AMD és NVIDIA GPU-kkal

Bár csak frissítésről beszél a gyártó, a külsőt és a beviteli részleget is felújították.

Meglepő, hogy nem mindenki a berlini IFA kiállítást választja legújabb termékének bemutatására, de a Dell/Alienware mégis meglépte. Számukra valószínűleg sokkal kifizetődőbb volt a Seattle-ben megrendezett PAX West rendezvényre kivinni a játékosoknak szánt frissített Alienware 15 és 17 jelzésű notebookokat.

Noha a gyártó frissítésről beszél a gépek kapcsán, valójában nem csak arról van szó, hogy az új konfigurációk megkapták az NVIDIA legújabb, Pascal-alapú "mobil" GeForce GTX 1070 és GTX 1080 GPU-it, valamint az AMD Radeon RX 470-et, vagyis az igazi asztali verziót, MXM modul formájában (ezt a terméket majd később jelentik be). Könnyen el lehetne ennyivel intézni ezt a bejelentést, pláne annak fényében, hogy a gyártó marad a hatodik generációs, tuningolható Core i processzoroknál, mivel a megfelelő Kaby Lake megoldások még nem érhetőek el. Nyilvánvalóan ezek egy későbbi frissítés során kerülnek be a gépházba, amely külsőleg is megújult.


[+]

A leginkább szembetűnő változás, hogy a zsanér már nem pont a gép hátuljához kapcsolódik, hanem közelebb hozták a felhasználóhoz (avagy a billentyűzethez), így maradt egy kis puttony, amelyet meghagytak a komponenseknek, valamint azok hűtésének. Az acéllal erősített anodizált alumínium ház vastagságából is sikerült lefaragni, így mintegy 25 százalékkal lett vékonyabb az elődnél (ez a 17"-esnél 29,9 millimétert jelent). Újfajta kapcsolókat használnak a mostantól NKRO-képes TactX billentyűzetben is, ami így 2,2 milliméteres utat biztosít a gomboknak. A háttérvilágítás nem maradt el, aminek színe a teljes RGB skáláról választható ki, ugyanakkor az egyes gombokhoz nem rendelhetünk különböző színeket. Ha már világítás, az AlienFX megvilágítás mellett sem lehet szó nélkül elmenni.


[+]

Szót kell ejteni a kijelzőről, amiből számos opció lesz, kezdve a Full HD-től a QHD-n át egészen az UDH-ig. A 15"-esnél a Full HD, míg a 17"-esnél a QHD opció 120 hertzes képfrissítést kínál, és egyes modelleknél az NVIDIA G-Sync is aktív lesz. Beépítésre kerül a Tobii szemkövető vezérlés, pontosabban az ehhez szükséges kamerák, ami azt jelenti, hogy nem csak az Acer lát fantáziát ebben a megoldásban. Akkuból is kétféle lesz, 68 és 99 Wh-s opciók, de hogy pontosan ez mire lesz elég, arról egyelőre nincs információ. Természetesen az Alienware Graphics Amplifier kiegészítővel való kompatibilitás megmarad, illetve felszerelik USB 3.0 Type-C csatlakozóval, mini DisplayPort és HDMI 2.0 kimenettel, továbbá az elmaradhatatlan Killer hálózati vezérlőkkel.

Alienware 15/17 Alienware 15/17
Alienware 15/17 [+]

Sajnos az árak és a részletekbe menő technikai paraméterek egyelőre nem ismertek, de ez hamar ki fog derülni, hiszen már ebben a hónapban elérhetők lesznek a konfigurációk az Alienware weboldalán.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés