Hirdetés

Új akciókamerával és egy drónnal is jelentkezett a Yi Technology

Bár egyik sem tekinthető teljesen újnak, hivatalos bemutatkozásukra a CES-en kerül sor.

A főként akciókameráiról híres Yi Technology az őszi Photokina alkalmával már meglepte a közönséget az M1 névre keresztelt tükör nélküli rendszer kompaktjával. Most újra villantanak, hiszen még a CES előtt bejelentették a Yi Erida nevű drónjukat és a Yi 4K+ akciókamerát.

A drón egyik legfőbb ismertetőjegye az alapanyaga lesz, mivel a gyártó elmondása szerint az Erida lesz az első, széles körben elterjedt, teljesen szénszálas vázzal rendelkező eszköz. Az anyaghasználatnak köszönhetően a drón nem csak könnyű, de erős is, tovább növeli az egyediségét, hogy mindössze három rotort használ és jellegzetes vonalvezetést kapott. Az előzetes tesztek alapján ráadásul igencsak mozgékony gépezetről van szó és a 120 km/h-ás tempó sem jelent számára akadályt, míg az üzemidő legfeljebb 40 perc körül alakulhat. A drónon lévő Yi 4K kamera stabilizálásáért egy 3 tengelyes gimbal felel, míg az irányítást telefonon vagy tableten, dedikált alkalmazáson keresztül valósíthatjuk meg, ahol többek között az expozíciós beállításokat is kezelhetjük (záridő, érzékenység, fénymérés vagy fehéregyensúly). A drónon elhelyezett szenzorok és lézer szkenner a biztonságos repülést, míg az egyedi, behajtható rotorok a könnyű szállíthatóságot hivatottak elősegíteni.


[+]

A 4K+ akciókamera, amely a harmadik ilyen eszköz a gyártó kínálatában, eközben csak modellfrissítésnek tekinthető, melynek legfőbb újítása, hogy 4K felbontás esetén a korábbi 30 helyett már 60 fps sebességgel is készíthetünk felvételeket. A két termék hivatalos bemutatkozása január 4-én várható.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés