Hirdetés

Üde színfolt a toronyházak között az XPG újdonsága

Specifikációit tekintve ugyan a Defender Pro nem tűnik ki az E-ATX házak tömegéből, de dizájnban legalább sikerült egyedit alkotni.

Viszonylag ritkán tudunk olyan újdonságokról beszámolni a gépházak piacáról, amelyek tömegek számára is érdekesek lehetnek, főleg mióta ekkora divat lett az üveg és az RGB használata. Jelen cikkünk alanya sem fogja megváltani a világot, specifikációk terén ugyanis semmi érdekeset nem mutat, illetve az üvegből készült oldallap és a három gyári, RGB-s ventilátor sem teszi kifejezetten egyedivé a dizájnt, az előlap azonban mégis kilóg a tucatházak sorából.


[+]

A legtöbb esetben háromféle előlap terjedt el a piacon: üveges, rácsos, illetve „teli”, azaz egyetlen fém- vagy műanyaglemezzel burkolt. Az XPG újdonsága, a Defender Pro esetében utóbbi kettővel egyszerre találkozhatunk, ugyanis a ház előlapját fémlemez borítja, de a tervezők próbálták kicsit érdekesebbé tenni az egyébként egyhangú felületet, ezért szögletes kivágásokat helyeztek el szinte az előlap teljes felületén, ami nem csak dizájn, de szellőzés szempontjából is a ház hasznára válhat. Az előlap egyébként mágnesek segítségével rögzül a vázhoz, vagyis igény esetén egyszerűen levehetjük azt, így láthatóvá téve a kivehető porszűrőt (amelynek párja a tápegység alatt van) és a három, előre beszerelt XPG Vento 120 ARGB légkavaró közül kettőt. A harmadik gyári ventilátor a ház hátoldalán kapott helyet, de szükség esetén a rendszert tovább bővíthetjük még három darabbal, továbbá vízhűtéshez tartozó ventilátorok beszerelésére is van lehetőségünk, maximum 360 milliméteres hosszúságig.


[+]

A 492 x 220 x 441 milliméteres kiterjedéssel rendelkező, acélból készült toronyház egyébként legfeljebb E-ATX méretű alaplapok fogadására képes, míg videokártyából 380, CPU hűtőből pedig 170 mm a limit. 5,25 hüvelykes meghajtóhely nem került a gépházba (már ha egyáltalán van még bárkinek is szüksége ilyesmire egy maroknyi, az optikai lemezeihez bármi áron ragaszkodó felhasználón kívül), 3,5 és 2,5 hüvelykes adattárolóhelyből viszont kettő, illetve négy darabot is találunk, ami a legtöbb ember számára bizonyára elég lehet.

Az I/O panel a gépház tetején keresendő, itt két darab USB 3.0, illetve egy kombó jack csatlakozó sorakozik, amelyeket a bekapcsológomb és a világítás módjai közti váltást segítő kapcsoló egészít ki.

A fekete és fehér színben elérhető XPG Defender Pro megjelenési dátuma és vételára egyelőre nem ismert.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ADATA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés