Hirdetés

Ismét megválasztották a tévékirályt!

Ezúttal az LG, a Samsung, a Sony és a Vizio csúcsmodelljeit eresztették egymásnak, a zsűri pedig döntött arról, kié legyen a King of TV díj.

Az elmúlt évekhez hasonlóan ismét megrendezték a New York-i az Annual Value Electronics TV Shootout névre hallgató versenyt, abból a célból, hogy megállapítsák, jelenleg melyik a legjobb televízió. Ezúttal is négy modell vett részt a küzdelemben, de komoly változás a tavalyi évhez képest, hogy a Panasonic már nem indított idén versenyzőt, aminek minden bizonnyal az áll a hátterében, hogy a japán cég mostanra szinte teljesen kiszorult az Észak-Amerikai piacról. Helyettük az a Vizio ugrott be, amelyik viszont évről-évre egyre erősödik az Egyesült Államokban, és mostanra már jó néhány kifejezetten innovatív modellel is rendelkezik. A küzdelemben ismét három LCD, a Samsung KS9800 (Európában KS9500), a Sony X94D (Európában X94), és a Vizio Reference, illetve egy OLED televízió, az LG G6 vett részt.

Robert Zohn (Value Electronics) gratulál Tim Alessinek (LG) az LG G6 előtt
Robert Zohn (Value Electronics) gratulál Tim Alessinek (LG) az LG G6 előtt [+]

A döntést egy nagy számú, durván 80 főből álló szakmai zsűri hozta meg, amelynek tagjai több szempont alapján értékelték (fekete megjelenítés, homogenitás, színhűség, mozgásmegjelenítés stb. az egyes modelleket. A győztes az LG OLED televíziója lett, így a dél-koreai konszern egymás után a harmadik évben söpörhette be ezt az elismerést.

King of TV: a szavazás eredménye
King of TV: a szavazás eredménye (forrás: Flatpanels HD) [+]

Előzmények

Hirdetés