Hirdetés

Tv-tunerrel kombinált videokártya a Leadtektől

A "keresztségben" a Leadtek WinFast A 180 TDH Cinema nevet kapó termék teljesítményétől koránt sem lehetünk elragadtatva, lévén a GeForce4 MX440-es GPU nem nevezhető erőbajnoknak. Kétségtelen viszont, hogy a rajta alapuló kártyák jól húzhatók és rendkívül kedvező az áruk. Az új "jövevény" is alig 120 euróba kerül.

S hogy mit kapunk a pénzünkért? Többek között aktív hűtést, 64 MB DDR-SDRAM-ot és a Leadtek Win-Fox II hardverfigyelő eszközét. A VGA-, a DVI- és a tv-kimenet, valamint az analóg videobemenet mind-mind alapfelszereltség, a tuner segítségével pedig akár sztereó hangot is felvehetünk, illetve használhatjuk a teletext és a "kép-a-képben" funkciókat. A mellékelt szoftver és távirányító segítségével pedig akár a fotelből is irányíthatjuk új "házi kedvencünket".


Forrás: www.k-hardware.de

A szoftvercsomag bőséges, kezdve a PC-nkből és tuneres videokártyából digitális videorekordert varázsoló WinFast PVR szoftvertől, a tv-műsorok/videók feldolgozását és CD-re, vagy DVD-re égetését lehetővé tevő DirectBurn programon át, a WinFast DVD DVD-lejátszó alkalmazásig. A merevlemezen a WinFast PVR-nek köszönhetően MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, DVD,VCD és WMV formátumokban tárolhatjuk és digitalizálhatjuk a tv-műsorok anyagát. A kártya mellé két teljes verziós játék (a Gun Metal és a Big Mutha Truckers), valamint számos segédprogram (ColoReal Embedded, ColoReal Visual, ColoReal Bright, Cycore Cult 3D) jár.

A 3DChip német internetes oldal további részleteket is közöl a termékről. Ezek szerint 0,15 mikronos gyártástechnológiával készül, a GPU órajele 275, a DDR-RAM-oké 250 (500) MHz. A memóriák 3,6 ns-osak, a két RAMDAC egyenként 350-350 MHz-es. Különlegesség a Leadtek BIOS-frissítési védelme, amellyel elkerülhetjük, hogy egy rossz BIOS-frissítéssel használhatatlan ócskavassá változtassuk a kártyánkat (de legalábbis fölöslegesen izzadjunk annak újra-flash-elésekor). A hűtő Leadtek-fejlesztés, a memóriainterfész 128-bites. A kiegészítők között fontos még megemlítenünk az Ulead Videostudio 7.0 SE, az Ulead MovieFactory 2 SE és az Ulead Cool3D SE szoftvereket, valamint a bőséges kábelcsomagot.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés