Hirdetés

Már tervezi második japán gyárát a TSMC?

A Reuters a Nikkan Kogyo újságra hivatkozva írt a friss híresztelésről.

A Reuters a Nikkan Kogyo információra hivatkozva arról írt, hogy a TSMC egy második gyárat építene Japánban, amely az USA pénznemébe átszámolva 7,4 milliárd dollárnál is nagyobb beruházás lenne. Bár C.C. Wei, a tajvani bérgyártó elnök-vezérigazgatója a japán bővítést hivatalosan nem kommentálta, az ismert, hogy elég régóta vannak pletykák róla.

A híresztelésekben szereplő potenciális üzem 5 és 10 nm-es node-okat biztosítana, és várhatóan az évtized második felére készülhet el. Mivel akkor már az 5 nm sem számítana a TSMC berkeiben tipikusan csúcskategóriának, így a gyár leginkább az általánosabb igényeket szolgálhatná majd ki.

Érdemes megemlíteni, hogy a TSMC még az első gyárát sem építette fel Japánban, ugyanakkor erre vonatkozóan már konkrét kivitelezési terv van, így az építkezés a következő évben megkezdődik, és várhatóan 2025-től már termelni is fog 12 és 16 nm-es node-okon. A beruházással Japán is megerősíti a saját pozícióját a keleti régióban, hiszen az általános igényeket tekintve relatíve modern üzemet visznek országhatáron belülre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • TSMC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés