Hirdetés

Trident: nagy fába fejszét

Az amerikai illetőségű Trident Microsystems jobb híján bírósági tárgyaláson vesz majd elégtételt egyik legnagyobb riválisán, az integrált grafikus magok piacán is egyre nagyobbat domborító VIA-n.

A kaliforniai Superior Courtnál nemrég landolt az a perirat, amelyben a Trident üzleti titkainak sorozatos megsértése okán citálná a grémium elé a VIA-t és az S3-at, mert állítólag (a Trident állítja) azok szisztematikusan olyan emberek megszerzésén fáradoztak, akik a Tridentnél igencsak közel voltak a tűzhöz, legyen szó akár a fejlesztésekről, vagy a cég gazdasági ügyleteiről.

A dolog azért is érdekes, hiszen a VIA is gyárt Trident alapú integrált chipseteket, ahol a Trident Blade3D az alap, bár újabban ugye egyre inkább (érthető módon) az S3-at preferálja, bár nem egy az egyben..

Meglátjuk mi alakul, mindenesetre a technológiai cégeknél az ilyesmi mondhatni napi program, gondoljunk csak az Intel ügyes-bajos dolgaira, vagy akár a Rambusra, akinél szintén kiemelt szerep jutott a pereskedésnek.. (mi persze jobban örülnénk, ha a Tridentről végre valami ütős hír szólna, az ilyesmi valahol kis pályának tűnik..)

A méltánytalanságot persze mi sem méltányoljuk, ezért is e hír..

Azóta történt

Hirdetés